Illustrasjonsfoto: Adam Ihse / TT / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiet var til stede da SD-politikere stod på stand og ble utsatt for steinkasting, men gjorde svært lite for å stoppe de kriminelle bråkmakerne. 

Sverigedemokraterna i Uppsala nord for Stockholm i Sverige skulle lørdag bedrive kampanje mot et planlangt islamsk senter i bydelen Stenhagen. Etter å ha stilt seg opp med en stand i bydelen, tok det ikke mange minuttene før aggressive innvandrerungdommer kom frem og fremførte trusler mot politikerne. Dette rapporterer Nyheter Idag.

– De sa til oss at vi skulle dra fra stedet. Fra begynnelsen var det omtrent 6-7 ungdommer, siden ble det flere. Det var også en del omsetning på folk, sier Simon Alm, som er gruppeleder for SD i Uppsala kommune.

annonse

Les også: Sverige: Politiet svikter – vektere må sørge for trygghet

Ringte straks politiet

Han ringte politiet straks etter de første truslene falt. En av ungdommene var tydelig med at SDs tilstedeværelse ville få konsekvenser for de fremmøtte. 

annonse

– Han syntes at vi ikke burde være der i mer enn 20 minutter. Det skulle bli synd på oss ellers, sier Alm.

– Siden får man nok si at han holdt sitt ord. Det tok ikke mer enn 20 minutter før de begynte å kaste steiner. 

Tafatt

Politiet klarte imidlertid ikke komme før den første steinen var kastet, og agerte svært tafatt på stedet. 

– Da politiet kom til stedet hadde de byttet og kastet både egg og steiner. Men de sluttet ikke bare fordi politiet kom. En politibetjent ropte til dem at de skulle slutte å kaste. Men det var den eneste innsatsen som gjordes av politiet overhodet, sier gruppeleder Alm. 

– Til tross for at politiets egen buss fikk steiner på seg gjorde man ingenting. 

Les også: Sverige: Innvandrerungdom plager villdyr – spidder pinnsvin og bruker dem som fotball

Politiet stakk

annonse

Politiet forlot stedet ganske raskt. Alm understreker at de ikke var der lenge første gangen, og at det ble en «vanskelig situasjon». Det ble imidlertid ikke siste gang de fremmøtte SD-politikerne hadde kontakt med politiet denne dagen. De ringte politiet totalt tre ganger, og politiet måtte på et tidspunkt komme tilbake igjen. 

– Da de kom tilbake den andre gangen ble de tiden ut, sier Alm.

En politianmeldelse om forsøk på mishandling er blitt levert inn, men ettersom steinkasterne var maskerte og ingenting ble pågrepet på stedet (eller forhindret på annen måte), tror gruppeleder Alm at saken ikke vil komme noen vei. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon