Viktor Orbán holder en tale under Det 3. toppmøtet om demografi i Budapest, torsdag 5. september 2019. (Szilard Koszticsak / MTI via AP)

Ungarns statsminister Viktor Orbán går til angrep på idéen om at innvandring er løsningen på Europas demografiske utfordringer. 

annonse

Den ungarske regjeringens nettsider melder at Orbán kom med kommentarene da han huset «Det 3. toppmøtet om demografi» i Budapest på torsdag. Til stede var vennligsinnede politikere fra hele Vesten.

Under sin tale på arrangementet, repeterte Orbán at Ungarns regjering ser på familien som nøkkelen til å bevare nasjonen, og at landet vil opprettholde sin sterke familiepolitikk.

– Uten familier og barn vil det nasjonale samfunnet forsvinne, og hvis en nasjon forsvinner, vil noe uerstattelig forsvinne fra verden, sa han.

Økonomiske insentiver

Den ungarske regjeringen har lenge gitt økonomiske insentiver for at folk skal stifte familier og få flere barn. Orbán mener at politikken begynner å vise resultater, men også at mye arbeid fortsatt gjenstår.

Les også: Ungarn: – IS-bøddel arrestert i Budapest var i besittelse debetkort utstedt av EU

– Vi er ikke der ennå. Vi vil trenge noen år med resolutt arbeid for å oppnå våre mål, sa han.

Innvandring er ikke løsningen

Orbán mener at innvandring må utelukkes som en løsning på Vestens demografiske problemer. Han forkaster også det «grønne» argumentet om at færre barn er bra for jorden.

– Mennesker er ikke jordens fiender, men en del av den, presiserte han.

Se til Australia

Den ungarske statsministeren ber Europa se til Australia når det kommer til innvandringspolitikk. Han mener Australias myndigheter forsvarer «den australske nasjonen» ved å ha en streng innvandringspolitikk.

–  Ungarn ser på Australia som et foregangsland for motet som de har vist, når det kommer til innvandring og beskyttelsen og den australske nasjonen, sa han.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.