Viktor Orbán holder en tale under Det 3. toppmøtet om demografi i Budapest, torsdag 5. september 2019. (Szilard Koszticsak / MTI via AP)
annonse
annonse

Ungarns statsminister Viktor Orbán går til angrep på idéen om at innvandring er løsningen på Europas demografiske utfordringer. 

Den ungarske regjeringens nettsider melder at Orbán kom med kommentarene da han huset «Det 3. toppmøtet om demografi» i Budapest på torsdag. Til stede var vennligsinnede politikere fra hele Vesten.

Under sin tale på arrangementet, repeterte Orbán at Ungarns regjering ser på familien som nøkkelen til å bevare nasjonen, og at landet vil opprettholde sin sterke familiepolitikk.

annonse

– Uten familier og barn vil det nasjonale samfunnet forsvinne, og hvis en nasjon forsvinner, vil noe uerstattelig forsvinne fra verden, sa han.

Økonomiske insentiver

Den ungarske regjeringen har lenge gitt økonomiske insentiver for at folk skal stifte familier og få flere barn. Orbán mener at politikken begynner å vise resultater, men også at mye arbeid fortsatt gjenstår.

annonse

Les også: Ungarn: – IS-bøddel arrestert i Budapest var i besittelse debetkort utstedt av EU

– Vi er ikke der ennå. Vi vil trenge noen år med resolutt arbeid for å oppnå våre mål, sa han.

Innvandring er ikke løsningen

Orbán mener at innvandring må utelukkes som en løsning på Vestens demografiske problemer. Han forkaster også det «grønne» argumentet om at færre barn er bra for jorden.

– Mennesker er ikke jordens fiender, men en del av den, presiserte han.

Se til Australia

annonse

Den ungarske statsministeren ber Europa se til Australia når det kommer til innvandringspolitikk. Han mener Australias myndigheter forsvarer «den australske nasjonen» ved å ha en streng innvandringspolitikk.

–  Ungarn ser på Australia som et foregangsland for motet som de har vist, når det kommer til innvandring og beskyttelsen og den australske nasjonen, sa han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon