Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Kringkastingsrådet har mottatt 433 klager på den animerte «jødesvin»-sketsjen som ble vist i humorprogrammet NRK Satiriks.

Det skriver Aftenposten.

Sketsjen viser en mann som spiller Scrabble mot en ortodoks jøde. Mannen har bokstaver som staver ordet «jødesvin», og kvier seg for å sanke inn poeng for å legge det støtende ordet ned på spillbrettet.

annonse

Flere reagerte kraftig på videoen. Blant dem journalist og forfatter Mona Levin, som kalte «underholdningen» antisemittisk, skriver Dagbladet.

Underholdningsredaktør Charlo Halvorsen i NRK forsvarte først sketsjen utad, men etter et krisemøte i NRK-ledelsen beklaget kanalen ordbruken. De fjernet samtidig sketsjen fra sine plattformer.

Ettersom Levin har klaget inn NRK inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU), vil ikke Kringkastingsrådet behandle klagene på vanlig måte.

– Ledelsen i NRK har imidlertid på eget initiativ tilbudt en bred gjennomgang av humorsatsingen på oktober-møtet i rådet, noe rådet imøteser med interesse, sier Kringkastingsrådets leder Julie Brodtkorp.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon