En kriminaltekniker på stedet i Oppegård der en 18 år gammel kvinne ble alvorlig skadd i september 2017. Nå møter fem familiemedlemmer i retten. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
annonse
annonse

En mann i 40-årene møter tirsdag i Follo tingrett, tiltalt for drapsforsøk på datteren sin i Oppegård i 2017. Fire andre familiemedlemmer er også tiltalt.

Den da 18 år gamle kvinnen ble alvorlig skadd under hendelsen som skjedde 12. september 2017 på Greverud i Oppegård i Akershus.

Ifølge tiltalen ble kvinnen slått, sparket og lugget av begge foreldrene, en søster og to brødre før faren hennes knivstakk henne to ganger i magen.

annonse

Faren er tiltalt for drapsforsøk. Fire andre er tiltalt for grov vold.

Faren har sittet varetektsfengslet siden han ble pågrepet for to år siden. Mannens forsvarer, Finn Krokeide, sier til NRK at han erkjenner de faktiske forhold, men ikke straffskyld etter tiltalen om drapsforsøk.

– Hans forklaring er at dette skjedde spontant. Han var under et enormt press fra ytre omgivelser, sier Krokeide.

annonse

Familien kom til Norge som flyktninger fra Afghanistan og har bodd i Norge i mange år. Politiet uttalte etter hendelsen at de etterforsket saken som æresvold.

Ifølge tiltalen forsøkte familien å legge skylda på kvinnens lillebror etter voldsepisoden ved å ta på ham en T-skjorte som var blitt brukt av en av de andre.

Det er satt av ti dager til rettssaken i Follo tingrett.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon