Politisk nestleder for Demokratene og ordførerkandidat i Kristiansand, Vidar Kleppe avlegger sin stemme på Møvik skole i Kristiansand. Han har grunn til å holde tomlene opp. Foto: Tor Erik Schr¿der / NTB scanpix
annonse
annonse

Demokratene kan bli det tredje største partiet i Kristiansand, ifølge siste måling.

De ligger an til 11 mandater hvis prognosen på 15 prosent av stemmene holder helt inn. Kun Ap (18,5%) og Høyre (16,9%) er såvidt større.

– Et politisk jordskjelv, sier NRKs valgkommentator Dag Ingvar Jacobsen.

annonse

Mye av årsaken til fremgangen skyldes nok kontroversen om den mye omtalte «Kunstsiloen», som har skapt enormt engasjement i Kristiansand. Vidar Kleppe er Demokratenes ordførerkandidat i Kristiansand.

Les også: En gammel kornsilo har blitt et millionsluk i Kristiansand

Kleppe og partiet har vært klare og tydelige kritikere av at lokalpolitikere velger å bruke over 600 millioner kroner på det som konsekvent kalles en «gave» fra milliardæren Nicolai Tangen. I realiteten har Tangen bare skaffet seg en gedigen reklameplass for sin kunst, mener kritikere.

Facebook-siden Sørlandsnyhetene har fokusert på dette og fått støtte av Demokratene. Antageligvis har dette folkeopprøret påvirket valgresultatet.

annonse

Men nå åpner Høyres ordfører Harald Furre for et samarbeid med Arbeiderpartiet for å sikre flertall i Bystyret. På denne måten vil de forhindre at stemmene til Demokratene får noen politisk innvirkning. Det kan minne om hva vi er vant til fra Sverige og Sverigedemokratene. I norsk sammenheng er dette historisk, hvis man fokuserer på de største byene.

Kunstsiloen vil trolig bli en realitet, til tross for Demokratenes sensasjonelle valgresultat.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon