Ap-politiker er provosert av Frp-reklamer. Foto: NTB scanpix

Kamzy Gunaratnam (Ap) går i strupen på Frp for å reklamere for en strengere innvandringspolitikk.

annonse

«Norge er ikke Europas sosialkontor»

«Niqab hører ikke hjemme i Norge»

«Skal du bo i Norge må du lære deg norsk»

Teksten er hentet fra Frp-reklamer i anledning valget. Partiet har valgt å fokusere på innvandring, noe som har provosert andre politikere.

Les også: Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam raser mot Frps kriminalitetstall: – Fader, jeg er sint!

«Gammelt oppgulp»

Aps varaordfører i Oslo, Kamzy Gunaratnam, sier i et nytt intervju med Medier24 at Frp-reklamene er «gammelt oppgulp».

– Det viser oss at de ikke har annet å komme med. De har ingen troverdige løsninger for skole, eldreomsorg, klima eller kollektivtransport. Derfor ender de opp med å reprodusere gammelt oppgulp fra tidligere valgkamper, sier hun til nettstedet.

Innvandringspolitisk talsperson i FrP, Jon Helgheim, sier til samme nettsted at varaordføreren ønsker å tie ihjel alle problem med innvadring, og at det ikke er grunnlag for å kritisere Frp-reklamene, siden dette er noe som også berører lokalpolitikken.

Solberg-refs

Men Frp har ikke bare møtt motstand fra sine politiske motstandere for sin kampanjestrategi, også statsminister Erna Solberg (H) har refset partiet.

Da eldreminister Sylvi Listhaug (Frp) delte et innlegg på Facebook der det sto «Norge skal ikke ta imot båtmigranter. Enig?», gikk Solberg ut i media og tok avstand fra uttalelsen.

– Det er viktig å understreke at det bildet sier, ikke er regjeringens standpunkt. Regjeringen jobber med å finne en løsning for båtflyktningene sammen med andre land. Vi jobber for at færre skal reise over Middelhavet, derfor henter vi flere kvoteflyktninger per innbygger enn noe annet europeisk land, sa hun i et intervju til Aftenposten.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.