Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
De 277 stemmeberettigede i valgkretsen Bogen i Steigen i Nordland måtte stemme på et toalett.
annonse

Stemmesedlene skal nå være flyttet etter at Avisa Nordland tok kontakt med kommunen.

– Slik skal det ikke være, understreker valgansvarlig Lisbeth Aalstad.

Hun sier at sedlene tidligere har vært plassert i barnehagen, men at det i år ble gjort en endring uten at hun visste om det.

annonse

– De ansvarlige i kretsen trodde det var en grei løsning, forteller hun.

Geir-Bjøran Dreyer (47) var en av dem som endte med å stemme på et toalett. Etter litt om og men fant han ut hvor stemmesedlene lå. De var plassert på Bogen kultursenters toalett for funksjonshemmede.

– Jeg måtte snu meg da jeg stakk hodet inn. Jeg lurte på om det virkelig er mulig og det var nærliggende å tenke på at valget gikk i dass, sier han til avisa som samarbeider med NRK og utveksler stoff gjennom valgnatten.

Han stemte rett etter klokka 10 mandag. Da var det kø i hallen.

annonse

– Jeg stusset veldig på hvor jeg skulle stemme. Men så kom det et menneske ut av toalettet som fortalte hvor jeg skulle gjøre det, sier han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon