Omtrent samtidig som 40 mennesker ble oppdaget stuet sammen i en varebil i Slovenia, ble 34 mennesker reddet opp i en seilbåt utenfor kysten av Libya. Foto: Renata Brito / NTB scanpix

40 migranter er ifølge slovensk politi funnet i en varebil nordøst i Slovenia, mens seks andre som det ikke var plass til, ble oppdaget i et skogholt like ved.

annonse

Sjåføren er pågrepet, og én av passasjerene er innlagt på sykehus. Politiet opplyste tirsdag at de i alt 46 personene er fra Pakistan, Afghanistan og India. Det antas at de har kommet til Slovenia via Kroatia, dermed er de sendt tilbake dit.

Tusenvis av flyktninger og migranter sitter fast i landene på Balkan i sitt forsøk på å komme seg til land lenger nord og vest i Europa.

Ruten går gjerne fra Hellas via Bosnia, Serbia, Kroatia, Slovenia og videre nordover.

Mange mennesker forsøker også å ta seg sjøveien til Europa, både fra Tyrkia og Nord-Afrika. Den greske kystvakten stanset mandag en seilbåt og pågrep to personer utenfor øya Zakynthos vest i Hellas. 37 personer var stuet sammen i seilbåten, og de to pågrepne er mistenkt for å ha forsøkt å smugle dem til Italia. Nasjonaliteten til dem om bord er ikke kjent.

Samme dag ble 34 mennesker, blant dem en ettåring, reddet av en tysk seilbåt 12 mil utenfor Libyas kyst. De befant seg i en gummibåt som hadde fått motorstopp.

Seilbåten sendte ut nødsignaler, og alle migrantene ble mandag kveld overført til det norske og langt større redningsskipet Ocean Viking, som driftes av Leger Uten Grenser og SOS Méditerranée.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.