Det norske riksvåpenet i rettslokalet i Follo tingrett. Foto: Berit Roald / Scanpix
annonse
annonse

Norsk-afghansk datter: Jeg var den eneste i familien som turte å si nei.

Det var et uvanlig sikkerhetsoppbud i Follo tingrett da den unge norsk-afghanske kvinnen skulle forklare seg i retten. Væpnet politi kroppsvisiterte alle, både advokater og tilhørere.

I 2012 kom den norsk-pasjtunske kvinnen fra Afghanistan til Norge. Da bodde hun med familien frem til april 2017, med hennes til sammen 10 søsken. I dag lever hun på hemmelig adresse etter at hennes egen far skal ha forsøkt å drepe henne på en parkeringsplass på Oppegård i september 2017.

annonse

Les også: Flyttet fra familien – så ble hun forsøkt drept

Denne artikkelen gjengir datterens versjon av hva som skjedde, slik hun gjenfortalte den i Follo tingrett. Faren har delvis erkjent straffeskyld, men ikke for at handlingen var planlagt eller overlagt. Ingen andre familiemedlemmer erkjenner noen skyld.

Den første tiden var god. Norge var fint. Men livet med familien skulle vise seg å bli et mareritt.

annonse

Til slutt ble hun banket opp og knivstukket på en parkeringsplass nær familieleiligheten på Oppegård utenfor Oslo.

Tirsdag ble familiefaren, moren, en søster og to brødre satt under tiltale. Faren for drapsforsøk og resten av familiemedlemmene blant annet for å ha deltatt i angrepet på henne og å unnlate å sørge for at hun fikk livreddende behandling.

– Pappa har beholdt æren sin og stoltheten sin ved å knivstikke meg

Familien er fra en mektig klan i Afghanistan og forklarer at klanen hun tilhører ser på det å gjenopprette familiens ære med å drepe jenter som ikke følger deres strenge skikker, er en styrke.

– De har ikke mistet ansikt. Nå har de knivstukket meg. De har ikke noe å skamme seg over, sa hun.

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang.
Ikke abonnent? Les mer her.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse