Tysklands utenriksminister Heiko Maas (til høyre) i samtale med protestleder Joshua Wong i Berlin. Foto: Michael Kappeler / AP / NTB scanpix
annonse

Den tyske utenriksministeren Heiko Maas har møtt protestlederen Joshua Wong i Berlin. Det vekker sinne i Kina.

Wong er en av dem som har ledet an i de omfattende demonstrasjonene i Hongkong de siste månedene. Han ble i en kort periode fengslet før avreisen til Tyskland.

Kinesiske myndigheter er lite fornøyd med besøket.

annonse

– Det er ekstremt galt av tyske medier og politikere å forsøke å utnytte den antikinesiske separatistbølgen. Det viser manglende respekt for Kinas suverenitet og er innblanding i Kinas interne forhold, sa utenriksdepartementets talskvinne Hua Chunying på en pressekonferanse.

Demonstrasjonene startet i juni som en protest mot Hongkong-myndighetenes plan om å innføre en lov som åpnet for utlevering av den delvis selvstyrte regionen til Fastlands-Kina.

Dette lovforslaget ble trukket av Hongkongs leder Carrie Lam tidligere i måneden.

Etter hvert har demonstrantene satt fram fire andre krav som omtales som ufravikelige: Lam må gå av, politivold må granskes, pågrepne demonstranter må løslates, og befolkningen må få større demokratisk frihet.

Hongkong var tidligere britisk koloni. Territoriet ble tilbakeført til Kina i 1997 og har siden hatt delvis selvstyre, etter prinsippet «ett land – to systemer».

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.