Tysklands utenriksminister Heiko Maas (til høyre) i samtale med protestleder Joshua Wong i Berlin. Foto: Michael Kappeler / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Den tyske utenriksministeren Heiko Maas har møtt protestlederen Joshua Wong i Berlin. Det vekker sinne i Kina.

Wong er en av dem som har ledet an i de omfattende demonstrasjonene i Hongkong de siste månedene. Han ble i en kort periode fengslet før avreisen til Tyskland.

Kinesiske myndigheter er lite fornøyd med besøket.

annonse

– Det er ekstremt galt av tyske medier og politikere å forsøke å utnytte den antikinesiske separatistbølgen. Det viser manglende respekt for Kinas suverenitet og er innblanding i Kinas interne forhold, sa utenriksdepartementets talskvinne Hua Chunying på en pressekonferanse.

Demonstrasjonene startet i juni som en protest mot Hongkong-myndighetenes plan om å innføre en lov som åpnet for utlevering av den delvis selvstyrte regionen til Fastlands-Kina.

Dette lovforslaget ble trukket av Hongkongs leder Carrie Lam tidligere i måneden.

annonse

Etter hvert har demonstrantene satt fram fire andre krav som omtales som ufravikelige: Lam må gå av, politivold må granskes, pågrepne demonstranter må løslates, og befolkningen må få større demokratisk frihet.

Hongkong var tidligere britisk koloni. Territoriet ble tilbakeført til Kina i 1997 og har siden hatt delvis selvstyre, etter prinsippet «ett land – to systemer».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon