Illustrasjonsbilde. Foto av Press Eye Ltd/REX
annonse
annonse

Politiet i den nordirske byen Londonderry ble angrepet med bensinbomber og forsøkt påkjørt mens de arbeidet med å få fjernet en bilbombe.

Den nordirske politistyrken (PSNI) mistenker at bilbomben var plassert av en utbrytergruppe fra Den irske republikanske hær (IRA). Den økende uroen i området knyttes til usikkerhet for statusen til Nord-Irland i forbindelse at Storbritannia går ut av EU.

– Etter å ha gjennomført søk i området Creggan i Londonderry (Derry) fant politiet en mistenkelig gjenstand i en parkert bil, sier assisterende politisjef Mark Hamilton tirsdag.

annonse

Han opplyser at mellom 60 og 100 ungdommer samlet seg, og at politiet ble angrepet med gjenstander som ble kastet og over 40 bensinbomber. To av ungdommene som deltok i angrepet, fikk brannskader. Uroen fant sted mandag kveld.

Bombeeksperter ble hentet inn for å detonere bomben.

Politiet mener det er utbrytergruppen nye IRA som hadde plantet bomben, og målet har vært å ramme politiet.

Utsiktene for at det innføres pass- og tollkontroll på grensa mellom Irland og Nord-Irland har skapt frykt for at den nordirske fredsavtalen kan kollapse når Storbritannia forlater EU. Nord-Irland er del av det britiske kongeriket og dermed på vei ut av EU, mens Irland for øvrig er et selvstendig EU-medlem.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon