Foto: Carolyn Kaster, AP / NTB scanpix
annonse
annonse

TRUMP ble ansatt som støtende. CASTRO derimot, fikk godkjentstempel. 

For kort tid siden kunne Resett rapportere at den svenske myndigheten Transportstyrelsen avslo en søknad om en personlig registreringsskilt til bil med ordet TRUMP, ettersom det «kan oppfattes som støtende». 

Nå har den svenske nettavisen Samhällsnytt avslørt at en søknad om skilter med CASTRO på ble godkjent av Transportstyrelsen tidligere i år. 

annonse

Les også: Facebook sensurerer klimadebatten

Kommunistisk diktator

Fidel Castro var en beryktet sosialistisk diktator, som styre et lutfattig og undertrykt Cuba i 50 år. Han gikk bort i november 2016.

annonse

Til tross for at dette altså var en diktator, en mann som grunnla et totalitært regime og har tusenvis av liv på samvittigheten, anser Transportstyrelsen likevel at hans navn ikke er så støtende at det ikke kan skrives på registreringsskilter. Den valgte amerikanske presidenten Donald Trumps navn er derimot såpass krenkende, ifølge myndigheten.

Støtende president

I beslutningen om å avslå bokstavkombinasjonen TRUMP har Transportstyrelsen skrevet følgende:

«Den tegnkombinasjonen du har begjært kan oppfattes som støtende.»

Ifølge myndighetens eget register med farkostopplysninger godkjente man skilter med kombinasjonen CASTRO i februar 2019. Man har også tidligere godkjent skilter med OBAMA. 

Til tross for dette hevder Transportstyrelsen i en uttalelse til Samhällsnytt at de er «helt politisk nøytrale».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon