Demokratenes ordførerkandidat Vidar Kleppe sier til Fædrelandsvennen at siste måling er et formidabelt resultat, tatt i betraktning at de blant annet ikke får delta i skoledebattene. Arkivfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix.
annonse
annonse

Demokratene gjorde brakvalg i Kristiansand. 

Partiet fikk 13,5 prosent av stemmene og får dermed 10 av 71 representanter inn i byens kommunestyre. 

Resett tar en telefon til Vidar Kleppe, politisk nestleder for Demokratene og ordførerkandidat i Kristiansand, for å høre hvordan det står til morgenen etter valgnatten: 

annonse

Valget har gått kjempe bra! Vi ser jo at Demokratene er det partiet i Kristiansand, Søgne og Sogndal som alltid setter folk først i alt vi gjør, svarer en blid Kleppe til Resett. 

Les også: Demokratene gjør et brakvalg i Kristiansand  

Nasjonalist

Demokratenes valgoppslutning har ikke gått ubemerket hen. Dagbladet er tidlig ute med å omtale partiet som «nasjonalistisk».  

annonse

Hva syns du om at dagbladet kaller deg for nasjonalist?

Det er jo ikke noe galt i å bli kalt nasjonalist. Jeg er glad i landet mitt, så det bryr jeg meg ikke om. Det er forskrudde journalister og folk som vil prøve å demonisere andre, som bruker «nasjonalist» i negativ forstand. Det kjenner jeg meg ikke igjen i, men jeg bryr meg ikke om det.  

Veien videre 

Har dere noen ide om hvem dere skal samarbeide med eller hvordan dere nå skal gå frem for å fremme politikken deres uten å tape dere selv?

Vi skal ikke gå i SV- og FrP-fella. Vi stilte til valg og gjorde et kjempevalg. Velgerne har sagt nei til den politiske treenigheten som har vært mellom Høyre, Arbeiderpartiet og Kristelig Folkeparti. De har overkjørt folket. De har ikke lyttet til folket i store saker som bompenger eller kunstsiloen. De bruker hundrevis av offentlige millioner kroner på en milliardærer som ikke betaler regningene sine selv, så har vi ikke nåla i veggen til opplagte oppgaver. 

annonse

Vi har en 99-åring som ikke får sykehjemsplass fordi vi ikke har penger til det. Vi har barnefattigdom. En ny rapport viser at 2500 barn lever under fattigdomsgrensen, og da bruker altså disse tre partiene de store pengene på en milliardær. Det har vi fått veldig mange tilbakemeldinger på, og det tar vi veldig alvorlig. 

Les også: En gammel kornsilo har blitt et millionsluk i Kristiansand 

Folket først 

Kleppe forteller at det er folkets vilje og behov som kommer først for Demokratene fremover: 

Jeg har fått beskjed om at jeg slitt ut to Høyre-ordførere på rad i Kristiansand. Om nødvendig så sliter jeg ut han tredje også. De er så barnslige. For å si som min mor sa: «Det er ikke rart det er krig i verden». De vil altså ikke snakke med oss, i et demokrati som vi har i Norge.

– De skal skvise oss ut, de skal demonisere oss, og det har folket nå sagt nei til. Så de har fått seg en politisk nesestyver uten like, som aldri har skjedd på det rolige, stabile og blide sørlandet. 

Folk sier nok er nok.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon