Illustrasjonsfoto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
annonse
annonse

Agder Frp forpliktet seg til å stemme for at Ap skulle få fylkesordføreren i Agder. Etterpå snudde de og stemte på en Høyre-kandidat.

Agder Frps snuoperasjon vippet flertallet i Høyres favør. Dermed er det Arne Thomassen (H) som blir landets sørligste fylkesleder, skriver Aftenposten.

I avtalen som ble signert tirsdag morgen, forpliktet Agder Frp seg til å stemme på Aps Gro Bråten mot at Frp fikk lederen av kontrollutvalget og nestlederen i to av fylkestingets hovedutvalg.

annonse

Avtalen skal ha vært en reaksjon på at Frp var satt utenfor flertallssamarbeidet som ble klart valgnatten, etter samtaler mellom Høyre, KrF, Sp og MDG. Høyre søkte seg tilsynelatende mot sentrum, med Frp i opposisjon sammen med Ap.

Men så blir det i stedet et samarbeid mellom Høyre, KrF, Frp, Venstre, pensjonistpartiet og Partiet De Kristne – og Sp er ikke med.

– Vi ble lurt og tapte alt. Jeg er helt målløs. Jeg trodde vi hadde å gjøre med voksne mennesker, som ikke inngår avtaler og tar folk i hånden, for så å bryte dem med et smil om munnen noen timer senere, sier Sps førstekandidat Oddbjørn Kylland til fylkestingsvalget i Agder.

annonse

Frps fylkesleder i Agder Christian Eikeland sier at han signerte avtalen med Ap, men at den ikke ble godkjent i Frps fylkestingsgruppe.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon