Agder Frp forpliktet seg til å stemme for at Ap skulle få fylkesordføreren i Agder. Etter valget snudde de og stemte på en Høyre-kandidat. Illustrasjonsfoto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
annonse

Agder Frp forpliktet seg til å stemme for at Ap skulle få fylkesordføreren i Agder. Etterpå snudde de og stemte på en Høyre-kandidat.

Agder Frps snuoperasjon vippet flertallet i Høyres favør. Dermed er det Arne Thomassen (H) som blir landets sørligste fylkesleder, skriver Aftenposten.

I avtalen som ble signert tirsdag morgen, forpliktet Agder Frp seg til å stemme på Aps Gro Bråten mot at Frp fikk lederen av kontrollutvalget og nestlederen i to av fylkestingets hovedutvalg.

annonse

Avtalen skal ha vært en reaksjon på at Frp var satt utenfor flertallssamarbeidet som ble klart valgnatten, etter samtaler mellom Høyre, KrF, Sp og MDG. Høyre søkte seg tilsynelatende mot sentrum, med Frp i opposisjon sammen med Ap.

Men så blir det i stedet et samarbeid mellom Høyre, KrF, Frp, Venstre, pensjonistpartiet og Partiet De Kristne – og Sp er ikke med.

– Vi ble lurt og tapte alt. Jeg er helt målløs. Jeg trodde vi hadde å gjøre med voksne mennesker, som ikke inngår avtaler og tar folk i hånden, for så å bryte dem med et smil om munnen noen timer senere, sier Sps førstekandidat Oddbjørn Kylland til fylkestingsvalget i Agder.

Frps fylkesleder i Agder Christian Eikeland sier at han signerte avtalen med Ap, men at den ikke ble godkjent i Frps fylkestingsgruppe.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.