En tjenestemann i operativt team hos Politiets utlendingsenhet bærer en bag med klær tilhørende en kvinne som skal sendes ut av landet. Hver dag blir et stort antall asylsøkere som ikke får opphold av ulike grunner, fraktet ut av landet. Kvinnen som bagen tilhører ble sendt tilbake til Tyskland hvor hun først ble registrert som asylsøker. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
annonse
I årets åtte første måneder har politiet uttransportert 2.710 personer som ikke har lovlig opphold i Norge. Det er 20 prosent færre enn i samme periode i fjor.
annonse

338 personer ble uttransportert i august i år, noe som er 106 færre enn i august i fjor, opplyser Politiets utlendingsenhet.

16 prosent av de uttransporterte straffede personene så langt i år er borgere av Romania, 13 prosent av Polen og 10 prosent av Litauen, opplyser politiet.

– I august ble 23 mindreårige uttransportert til sitt hjemland eller et trygt tredjeland. Fem av disse var enslige mindreårige som ble uttransportert til sine hjemland. De øvrige 18 mindreårige ble uttransportert til sine hjemland eller trygt tredjeland sammen med foresatte eller et nært familiemedlem, skriver politiet i sin gjennomgang av tallene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon