Politi ved Sandnessjøen lufthavn etter at det ble fremsatt trusler mot flyplassen onsdag. Foto: Therese Jægtvik / Helgelands Blad / NTB scanpix
annonse

En mann fra Trøndelag er pågrepet, siktet for å ha kommet med trusler mot tingretten og flyplassen i Sandnessjøen.

Den trusselsiktede mannen, som er i 50-årene, ble pågrepet i en kommune i Trøndelag.

– I forbindelse med at det ble fremsatt trusler mot Alstahaug tingrett og Sandnessjøen lufthavn i dag, er en person pågrepet. Han ble pågrepet i Trøndelag, sier stabssjef Bent Are Eilertsen i Nordland politidistrikt.

annonse

Politifaglig etterforskningsleder Kjersti Lysholm ved Felles straffesaksinntak (PFS) i Trøndelag politidistrikt opplyser overfor Adresseavisen at den pågrepne mannen skal framstilles for lege.

To trusler på halvannen time

Truslene mot Sandnessjøen lufthavn ble fremsatt klokken 12.11 onsdag. Halvannen time tidligere, klokken 10.37, ble det ringt inn en bombetrussel mot Alstahaug tingrett. Alle ansatte i retten ble evakuert, og politiet sperret av området.

Trusselen skal ha blitt ringt inn fra et skjult nummer.

Alstahaug tingrett og Sandnessjøen lufthavn ble onsdag ettermiddag gjennomsøkt og åpnet igjen for normal drift i 13.30-tiden.

Anonym oppringning

Også Helgelands Blad fikk beskjed om å evakuere sine lokaler. I tillegg ble en klesbutikk som holder til i samme bygning som tingretten og noen naboer, også evakuert, ifølge Helgelands Blad.

– Vi fikk en anonym oppringning. Vedkommende sa noe sånt som at «tingretten går i lufta, dette er farlig, det er bare å komme seg ut», forteller en av de ansatte i tingretten til avisa.

annonse

Det ble ikke avviklet noen rettssaker i tingretten onsdag.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.