Fremskrittspartiet. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
annonse
annonse

Forhandlingene går hett for seg i Kristiansand for øyeblikket. 

Samtalene om et borgerlig samarbeid er ikke enkle. Senterpartiet og Miljøpartiet de Grønne har nå trukket seg fra forhandlingene. 

Om bystyret blir rødgrønt eller blått gjenstår å se. 

annonse

Les også: SP og MDG trakk seg fra samtaler – fortsatt uavklart i Kristiansand  

Samarbeid med Kleppe?

Kristiansand Frps førstekandidat Stian Storbukås sitter travelt i det etter valgdagen. Resett tok kontakt for spørre hvorfor Demokratene ikke får komme inn i varmen, og om det finnes noen muligheter for alternative samarbeid.  

annonse

Hvorfor vil dere samarbeide med andre partier for å holde Kleppe ute? 

Det handler ikke om det for vår del. Vi har gått til valg på ikke-sosialistisk flertall og nå er vi midt i en prosess hvor vi klarlegger dette. Jeg har alltid sagt det at vi ikke har lukket noen dører, men akkurat nå snakker vi med noen partier og må se hva som avklares i løpet av dagen, rett og slett. 

Men hvis det er slik at dere lukker døren for Demokratene og Kleppe, gjør ikke Frp nå det samme mot Kleppe som Frp og Carl I. Hagen selv ble utsatt for i alle år? 

Som sagt så har jeg ikke lukket noen dører. Nå prøver vi å få et ikke-sosialistisk flertall i dag. Jeg vet ikke hvordan situasjonen er senere i kveld, dette arbeidet er ikke avsluttet. 

Les også: Vidar Kleppe: – Det er ikke noe galt i å bli kalt nasjonalist 

Miljøpartiet de Grønne

annonse

Senterpartiet (SP) og Miljøpartiet de Grønne (MDG) melder at de går ut av samtalene og MDG har konkret sagt at de ikke ønsker et samarbeid med Frp, kunne dere ha samarbeidet med MDG? 

Senterpartiet har vi samarbeidet med i Kristiansand de siste 4 årene, og der har SP fremstått som et ikke-sosialistisk parti. Nå har de gått til Arbeiderpartiet, men de har heller ikke lukket døren for høyresiden.  

Kunne dere ha samarbeidet med MDG? 

Jeg tror at et politisk samarbeid med Miljøpartiet de Grønne er 99% usannsynlig. Men et rent valgteknisk samarbeid kunne vi vært med på, men nå har jo de hevdet veldig klart og tydelig at de er et blokkuavhengig parti, men utifra hva vi har sett at de har gjort i Kristiansand og ellers i de andre byene, så mener jeg at de har bevist at de ikke er det. De har nå elegant og permanent plassert seg i den sosialistiske blokken. De har ingen grunnlag for å hevde sin blokkuavhengighet i det hele tatt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon