Israels statsminister Benjamin Netanyahu under pressekonferansen i Tel Aviv tirsdag der han la fram planene om å annektere de israelske bosetningene på den okkuperte Vestbredden. Foto: Oded Balilty / AP / NTB scanpix)
annonse

Saudi-Arabia omtaler lovnadene fra Israels statsminister Benjamin Netanyahu om å annektere Jordandalen som en «farlig opptrapping» mot det palestinske folk.

Reaksjonene er svært sterke etter at Benjamin Netanyahu lovet å annektere Jordandalen på Vestbredden, hvis han får fortsette som Israels statsminister.

Natt til onsdag kom også Saudi-Arabia med en uttalelse der landet i sterke ordelag fordømmer valgløftet.

annonse

– Kongedømmet bekrefter at denne erklæringen er en veldig farlig opptrapping mot det palestinske folket og representerer et åpenbart brudd på FN-pakten og prinsippene i folkeretten, skriver det statlige saudiarabiske nyhetsbyrået Saudi Press Agency.

Saudi-Arabia tar nå initiativ til et krisemøte med utenriksministrene i de 57 medlemslandene i Den islamske samarbeidsorganisasjonen (OIC).

Det holdes nyvalg i Israel førstkommende tirsdag etter at Netanyahu mislyktes med å danne ny regjering etter valget i april.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.