- Resett - https://resett.no -

Trump markerte 11. september-angrepene

President Donald Trump hedret ofrene for 11. september-angrepene, som rammet USA for 18 år siden og ble foranledningen til invasjonen av Afghanistan.

Sammen med sin kone Melania deltok Trump i en markering utenfor Det hvite hus i Washington onsdag. Det amerikanske flagget hang på halv stang mens de frammøtte mintes ofrene for 11. september-angrepene i stillhet.

Trump skulle deretter delta i en markering i forsvarsdepartementet Pentagon, ifølge nyhetsbyrået AP. I New York skulle pårørende til ofrene for terroraksjonen delta i en minneseremoni.

18 år er gått siden terroren som kostet nesten 3.000 mennesker livet. Kaprede passasjerfly ble kjørt inn i World Trade Center og Pentagon. Et fjerde kapret fly styrtet i et jorde i Pennsylvania.

annonse

Terroraksjonen ble utført av den ytterliggående islamistgruppa al-Qaida, som den gang hadde treningsleirer i Afghanistan.

USA svarte med å invadere Afghanistan noen måneder senere. Islamistbevegelsen Taliban, som hadde makten i landet, ble avsatt.

Taliban ble omdannet til en opprørsbevegelse, og krigen i Afghanistan har fortsatt helt fram til i dag. Trump har gått i forhandlinger med Taliban i et forsøk på å få slutt på konflikten.

annonse

I helgen opplyste Trump at han hadde avlyst et forhandlingsmøte på presidentens landsted Camp David hvor Taliban skulle ha deltatt.

Flere amerikanske politikere reagerte sterkt på Trumps Taliban-invitasjon siden Camp David var ett av stedene hvor USAs regjering satt i krisemøter etter terroraksjonen i 2001.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474