Dagens Næringsliv DN Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse
Dagens Næringsliv skal kutte 30 millioner kroner, blant annet ved å nedbemanne.
annonse

Torsdag morgen var de ansatte i avisa innkalt til et allmøte. Ifølge opplysninger lekket til både Journalisten og Medier24 , informerte ledelsen de ansatte om nedskjæringene.

Fem av millionene som skal spares inn, er knyttet til trykkerikostnader. De resterende skal i all hovedsak være kostnader knyttet til personalet, ifølge Medier24. Dermed går det mot nedbemanning.

Det skal foreløpig ikke ha kommet detaljert informasjon om mulige sluttpakker. Ifølge kilder skal DN-ledelsen informere de ansatte torsdag 19. september om hvordan den nye organisasjonen skal se ut.

annonse

Avisen har hatt en stabilt bratt nedgang i omsetning fra toppåret 2013 med 715 millioner kroner i inntekter.

Dagens Næringsliv er eid av mediekonsernet NHST, som også eier Morgenbladet. Nylig ble det kjent at Morgenbladet må spare åtte millioner kroner og har tilbudt ansatte sluttpakke.

Totalt omsatte NHST Media Group for 301,2 millioner kroner i andre kvartal, ned fra 332,5 millioner kroner i samme periode i fjor. Driftsresultatet endte på 10,8 millioner kroner.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon