Lily Bandehy. Foto: Paul Weaver
annonse
annonse

Finner vi en sammenheng mellom religion og kriminalitet, spesielt vold i nær familie og voldtekt?

I 2015 bestilte FRP partiet statistikk fra SSB, men byrået sa nei til å utarbeide kriminalitetsstatistikk basert på innvandreres opprinnelsesland.

Nylig publiserte SSB en forskningsrapport som viste at innvandrere var kraftig overrepresentert i kriminalitetsstatistikken. Rapporten viser at ikke-vestlige innvandrere er overrepresentert i 123 av 128 kriminalitetskategorier.

annonse

Det er meget viktig med slik statistikk, for hvis politikere kan finne ut hva som er årsaken til kriminalitet, er det mulig å gjøre noe med dette. For ingen er blitt født kriminelle. Det er familien, kulturen, samfunnet og ikke minst religionen som kan bidra til dette.

Når religionen aksepterer vold

Hvis man vokser opp i en religiøs familie som er mannssjåvinistisk og baserer seg på kjønnsdiskriminering blir man opplært til å være voldelig mot sine barn eller sin søster og kone. Hvis religionen man vokser opp i aksepterer vold mot folk med annen seksuell legning eller tro kan dette bidra til vold.

Slike rapporter er viktige fordi de viser sammenhengen mellom kriminalitet og innvandring, og forteller oss at hvis vi vil gjøre noe for å begrense kriminaliteten, må vi enten endre innvandringspolitikken eller integreringspolitikken.

annonse

Jeg skulle uansett ønske at denne rapporten var mer nyansert, slik at den fortalte oss mer om sammenhengen mellom religion og kriminalitet i form av vold innen familie, voldtekter eller vold mot homofile.

Under nyttårsfeiringen i Køln 2015/16 ble det registeret 1527 lovbrudd og 529 seksuelle forbrytelser. 153 gjerningsmann mann ble identifisert, 149 av dem hadde ikke tysk statsborgerskap. Dette var ikke en engangshendelse. Det har skjedd under konserter, festivaler og andre feiringer i ulike europeiske land. Vi kjenner til flere slike episoder fra Sverige, der en 20 år gammel jente nylig ble omringet av ti menn, slept inn i en garasje og gjengvoldtatt. Dette skjedde under Piteå-festivalen i august i år.

Religion og kvinnesyn

Gruppevoldtektene rammer ofte jenter som er alene uten noen menn med seg. Overgriperne er menn i grupper med innvandrerbakgrunn. Kan religion og kvinnesyn være en årsak? I islam er mannens dominerende posisjon et sentralt problem. Selv i Koranen og hadithene finner vi mange tekster som bekrefter for den troende muslimske mann hans negative oppfatning om kvinner og deres seksualitet.

I denne religionen er mandighet en besettelse som er religiøst begrunnet og preget av en overdreven seksualisering av kvinner og menn. I Koranen kan man lese mange vers som f.eks:

annonse

4:35 Derfor er de rettferdige kvinner de lydige

I andre vers kan man lese at menn kan slå kvinner. Når en religiøs bok sier at man skal slå kvinnen, så blir kvinner også slått. Det åpner for familievold, til og med æresdrap.

Når en religion gjør kvinner til seksuelle objekter og mannen beskrives som å ikke ha kontroll over seg selv, blir tvang en metode for å oppnå seksuell aktivitet for å bevise mandigheten og overlegenheten. Dette kan føre til aggressiv adferd.

Muslimske menn påvirkes ikke bare av kvinneforakten i de religiøse tekstene. Praktiserende muslimske menn orienterer seg også mot en svært seksuelt aktiv profet, han er det ultimate forbildet for dem. En profet med 16 koner fra 9 år til 40 år, og mange konkubiner (sexslaver). Det betyr at kvinnesynet og det generelle menneskesynet i islam er et stort problem hos menn med muslimsk bakgrunn.

Ingen mennesker er født kriminelle, og det sier seg selv at ikke alle muslimer og innvandrere er kriminelle. Men innvandrermenn er overrepresenterte i kriminalitetsstatistikken.

Det hadde vært bra hvis rapporten var mer nyansert med hensyn til land og religion. Da kunne man kanskje sett at noen «handlingsplaner» kom på bordet?
Kanskje.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon