PDK-leder Erik Selle. Foto: Privat
annonse
annonse

Partilederen i Partiet De Kristne er åpen for å samarbeide med FNB, Pensjonistpartiet og Demokratene lokalt.

Demokratenes leder Vidar Kleppe har meddelt at han ønsker å bygge en «nasjonal allianse» bestående av høyreorienterte småpartier som Pensjonistpartiet, Partiet De Kristne og Demokratene. 

– Vi må bygge langsiktig. Jeg ser for meg en sammenslutning av bompengepartiet, Pensjonistpartiet, Partiet De Kristne og Demokratene, sier han.  

annonse

Les også: Det er ikke lett for et nyetablert politisk parti å komme inn i varmen

Skepsis

Invitten har imidlertid fått en heller kjølig mottagelse fra FNB. Partiets listetopp i Oslo, Bjørn Revil, er skeptisk til et slikt samarbeid, og begrunner dette med Demokratenes tydelige, nasjonalkonservative ståsted.

– Det er viktig at FNB forblir blokkuavhengig. Jeg tror Demokratene er for langt ute på høyresiden til at et samarbeid bør være aktuelt, sier han til Nettavisen.

annonse

PDKs partileder Erik Selle er derimot positivt til et slikt samarbeid. Han befinner seg for tiden i utlandet, og forteller først Resett at han kun har hørt rykter om saken, og at han ikke kjenner til noen konkret samarbeidsinvitasjon. 

Åpen for samarbeid 

Etter å ha blitt forelagt samarbeidsinvitten fra Vidar Kleppe, slår PDK-lederen fast at han vil utvikle PDK retning av et konservativt folkeparti.

– PDK vil alltid samarbeide med alle gode krefter, men vi vil fortsette å bygge PDK som det nasjonalt dekkende verdikonservative partiet i Norge. 

Han mener også at Fremskrittspartiet og Høyre bør bli tydeligere og mer konservative.

annonse

– PDK oppfordrer FrP og Høyre til å komme tilbake til sin konservative arv, og stanse globalisering og avkristning av landet.

Les også: Se Maria Zählers tale til PDK Convention 2019

Vil ikke ha sammenslåing

– Så du kan altså tenke deg samarbeid med Demokratene?

– Klart vi er åpne for samarbeid. Men ikke sammenslåing, sier Selle, for å understreke sitt eget partis uavhengighet. 

PDK-lederen har ambisjoner om å ta partiet sitt inn på Stortinget ved riksvalget i 2021, og sier han er «ydmykt selvsikker» på at det kommer til å gå veien. 

Erik Selle understreker at det ikke er aktuelt å danne noen «nasjonal allianse» med Demokratene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon