Russlands president øker baby-bonusen. Foto: Sputnik / Pool / AP / NTB scanpix
Russlands president Vladimir Putin. Foto: Sputnik / Pool / AP / NTB scanpix
annonse
EU-rådet forlenger sanksjonene mot 170 personer og 44 selskaper i Russland som unionen mener har handlet i strid med Ukrainas suverenitet eller integritet.
annonse

Sanksjonene mot dem som står på listen, gjelder nå fram til 15. mars neste år, opplyser rådet i en pressemelding torsdag. På listen begrunnes det hvorfor de ulike personene og bedriftene står der. Den offisielle fellesbegrunnelsen er «handlinger som undergraver eller truer Ukrainas territorielle integritet, suverenitet og uavhengighet.

EU har også to andre sett med sanksjoner knyttet til konflikten og krisen i Ukraina. Økonomiske sanksjoner rettet mot spesifikke sektorer innen Russlands økonomi gjelder foreløpig ut januar 2020. I tillegg er det et sett sanksjoner som er knyttet konkret til annekteringen av Krim-halvøya og Sevastopol. De løper foreløpig fram til 23. juni neste år.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon