annonse
annonse

En rapper i Sverige sprer grov rasisme og voldsforherligende retorikk rettet mot hvite mennesker i sosiale medier.

En YouTube-profil og rapartist som er velkjent blant ungdommer i Sverige har opprettet en låst konto i sosiale medier der kun svarte får følge, som nettavisen Samhällsnytt har skaffet seg tilgang til. I flere videoinnlegg oppfordrer han til drap på hvite mennesker, og sier at svarte mennesker skal «ta over».

Den i Sverige kjente YouTube-profilen kaller seg «JCBUZ», og har til sammen 280 000 abonnenter på sin to kontoer, der han evaluerer hiphoplåter og deler sin egen gangsterrap. Mannen heter egentlig Jesse Ekene Nweke Conable, han er 22 år gammel og innvandret til Sverige fra Nigeria i 2006. Han har i dag svensk statsborgerskap.

annonse

På Instagram har har opprettet en konto kalt «barasvarta», der det er lastet opp flere videoklipp. Kontoen har 465 følgere, og i presentasjonsteksten står det blant annet «blackpower in Sweden» og «bare for svarte».

Les også: Innvandrerungdom banker opp og ydmyker etnisk norsk ungdom i Oslo-området

Vil «ta over»

Tirsdag ble det lagt ut flere videoinnlegg på kontoen der rapperen oppfordrer til drap på hvite. Samhällsnytt har transkribert Conables budskap i videoen.

annonse

«Vi svarte skal ta over – vi skal bli nummer en – en vakker dag skal vi bli nummer en – vi skal ta over disse hvite. Så som disse hvite tok oss som slaver, skal vi ta disse som slaver, og behandle dem enda verre.»

«Vi skal ta deres bitches og vi skal ta deres penger. Vi skal helt ærlig bli den beste rasen noensinne.»

«Om en hvit mann eller hvit kvinne forsøker å snakke dritt om deg – skyt dem! Om de snakker dritt om din familie – skyt dem!»

Connable er også aktiv i kommentarfeltet sitt, der han blant annet skriver at svarte må holde sammen og «ta over».

Skjermbilde fra Samhällsnytt

«Fuck White People»

annonse

I et annet innlegg har han lagt ut et bilde av en låt i Spotify kalt «Fuck White People» med cover med bilde av et rep til å henge mennesker i.

Skjermbilde fra Samhällsnytt

I en kommentar skriver en av Conables følgere at det egentlig var svarte mennesker som bygget opp alt det hvite mennesker har.

Skjermbilde fra Samhällsnytt

Conable har også lagt ut en video som viser hvordan en hvit gutt blir utsatt for vold fra en svart gutt i en gymsal. «Black power» skriver rapperen under videoen.

Samhällsnytt har kontaktet rapperen for en kommentar, men har ikke fått svar.

Resett har også bedt Spotify om en forklaring på hvorfor musikkplattformen tillater rasistiske låter som «Fuck White People» av Auntie AJ i sitt nettverk. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon