Petteri Taalas, WMOs generalsekretær, snakker om den foreløpige uttalelsen om klimatilstanden i 2018. Kreditt: AP
annonse
annonse

I et intervju den 6. september tar lederen i Verdens meteorologiorganisasjon (WMO), Petterii Taalas, et oppgjør med klimaalarmismen.

Til den finske finansavisen Talouselämä forteller generalsekretæren at han er uenig med dommedagsprofetene som fremmer radikale løsninger for å forhindre en påstått apokalypse.

-Vi bør beholde roen og fundere på hva som virkelig er løsningen på dette problemet. Det kommer ikke til å være verdens ende. Verden blir bare mer utfordrende. På deler av kloden blir levekårene dårligere, men folk har overlevd tøffe forhold tidligere, sa Taalas.

annonse

Taalas forteller videre at forskerne stadig oftere angripes av radikale klimaalarmister som forsøker å flytte vitenskapen i en mer radikal retning. Han uttrykker bekymring over noen av løsningene som foreslås, og peker spesielt på oppfordringen om å ikke få barn.

Les også: Protestbevegelsene og klimahysterikerne har seiret – for nå

– Mens klimaskeptikere er blitt en mindre sak, blir vi nå utfordret av den andre siden. Klimaeksperter angripes av disse menneskene som krever at vi må bli mye mer radikale. De er dommedagsprofeter og ekstremister. De fremsetter trusler. Den siste ideen er at det er negativt med barn. Jeg er bekymret for unge mødre som allerede er under stort press. Dette legger kun sten til byrden, fortsetter Taalas.

annonse

I intervjuet forteller han også at ekstremistene selektivt plukker informasjon fra IPCC-rapportene som passer dommedagsfortellingene. – IPCC rapportene blir lest på samme måte som noen leser Bibelen. De leter etter bestemte stykker eller deler som rettferdiggjør de ekstreme synspunktene. Det ligner religiøs ekstremisme, avslutter Taalas.

Internasjonalt ble intervjuet først plukket opp av Global Warming Policy Forum (GWPF).

Til Epoch Times forteller direktør Benny Peiser at uttalelsene kom som en «fullstendig overraskelse» på dem, ikke minst fordi Taalas selv har uttalt seg svært alarmerende om klimaet.

– Jeg tror de [WMO] begynner å innse at agendaen er blitt kapret av ekstremister som underminerer økonomien og den sosiale stabiliteten i Europa, sier Peiser.

Peiser forteller videre at de sendte generalsekretærens kommentarer til 5000 mediekontakter. Ingen plukket opp saken.

–Jeg tror folk er sjokkerte over språket han bruker. Han snakker om en religiøs kult, ekstremister og dommedagsprofeter. Det er svimlende. Signalene han sender ut er: «Vi er redde for disse ekstremistene. De ødelegger samfunnet vårt», avslutter Peiser.

annonse

FN’s klimapanel (IPCC) ble stiftet av WMO og UNEP (United Nations Environment Programme) i 1988. Fremskrivningene til IPCC er basert på datamodeller. Flere forskere og forskningsmiljøer har de senere årene påpekt at avvikene mellom modellene og observert virkelighet bare vokser. En analyse av Cato Institute konkluderte allerede i 2015 med at hele 105 av 108 modeller viste betydelige avvik i forhold til faktiske temperaturmålinger mellom 1998 og 2014.

IPCC erkjenner selv at modellene ikke er egnet til å forutsi langsiktige klimaendringer. I kapittel 14.2.2 i 2018-rapporten heter det:

«I sum må en strategi anerkjenne hva som er mulig. I klimaforskning og modellering bør vi erkjenne at vi har med et koblet ikke-lineært kaotisk system å gjøre, og at langsiktige prognoser for klimatilstander ikke er mulig.»

Les også: Facebook sensurerer klimadebatten

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon