Opposisjonsleder Aleksej Navalnyj og hans kone Julija deltok i marsjen i Moskva. Foto: Dmitrij Serebrjakov / AP / NTB scanpix
annonse
Det russiske politiet har gjennomført razziaer mot mange av kontorene til opposisjonsleder Aleksej Navalnyj og boliger som tilhører hans støttespillere.
annonse

Leonid Volkov, som er en nær alliert av Navalnyj, sier at politiet har gjennomført razziaer ved mer enn 150 forskjellige adresser i 39 byer.

– Det er ikke snakk om bare kontorer og leilighetene til koordinatorer, men også hjemmene til ansatte og frivillige, skriver han på Twitter.

Politiet har ikke kommentert aksjonen.

annonse

Før det russiske lokalvalget i helgen instruerte Navalnyj sine støttespillere til taktisk stemming for å bytte ut Putins partifeller i Moskva og flere andre byer.

Volkov knytter politiaksjonen til Navalnyjs stemmekampanje, som ifølge ham har ført til resultater over hele landet og bevist at «vi er en politisk kraft».

Navalnyjs talskvinne sier razziaene er et forsøk på å skremme opposisjonelle. Russiske etterforskere startet i august en granskning av Navalnyjs antikorrupsjonsorganisasjon. Organisasjonens lokaler og kontorer ble rammet av razziaene.

Navalnyj og støttespillerne organiserte i sommer massive demonstrasjoner etter at populære opposisjonspolitikere ble nektet å stille til valg i Moskvas lokalvalg. Demonstrasjonene førte til en lang rekke pågripelser. På det meste ble om lag 1.400 pågrepet samme dag.

Den 43 år gamle opposisjonslederen gikk glipp av flere av demonstrasjonene, da han måtte sone 30 dager i fengsel for å ha organisert tidligere uautoriserte demonstrasjoner.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon