Ordførerkandidat for Folkeaksjonen Nei til mer bompenger i Stavanger Frode Myrhol møter kritikk for å samarbeide med MDG. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
annonse
annonse

Oljeselskaper som Equinor, Vår Energi, ConocoPhillips og Aker Solution ansetter mange nye folk.

Stavanger-regionen gikk fra å ha landets laveste arbeidsledighet til den høyeste da oljenedturen traff i 2014. Nå ser det lysere ut. Kun 2,7 prosent er helt ledige eller på tiltak.

Optimismen er stor i oljehovedstaden. Over 25.000 stillinger er utlyst i Rogaland første halvår 2019, 14 prosent mer enn samme periode 2018, skriver Stavanger Aftenblad. Særlig innen olje og IKT lyses det ut mange jobber. Det er altså ikke snakk om noe grønt skifte.

annonse

– Det er spesielt innen olje og gass stillingene har kommet, sier rådgiver Gustav Svane i NAV Rogaland. Dette skaper dog en viss bekymring. Terje Strøm i NyAnalyse er bekymret over oljenæringens dominerende posisjon i regionen:

– Det som er dumt er om oppturen i olje og gass nå bremser den nyskapingen som var i gang, sier Strøm.

Oljeselskapet Vår Energi har ansatt 70 nye i år, av disse er 20 offshore-stillinger. Kommunikasjonsdirektør Andreas Wulff uttaler:

– Vi opplever at det er stor interesse for å jobbe i oljenæringen og kvaliteten på søkeren er over all forventning. Nå ser vi fram til å ønske dyktige folk velkommen inn i selskapet.

annonse

Vår Energi er i forhandlinger med ExxonMobil som skal trekke seg ut etter 50 år på norsk kontinentalsokkel, og hvis avtalen går i boks vil Vår Energi bli nest størst på norsk sokkel etter Equinor.

Nytt kommunestyre

Så spørs det om det vil bli endringer i forbindelse med det politiske skiftet i Stavanger, hvor Arbeiderpartiet vil danne en koalisjon bestående av Ap, SV, FNB, MDG, KrF, Sp og Rødt. Spesielt samarbeidet mellom Folkeaksjonen nei til bompenger (FNB) og Miljøpartiet de grønne (MDG) vekker oppsikt, og flere FNB-velgere har reagert med vantro og raseri. På Facebook-siden Bomfritt Jæren er diskusjonen nokså frisk, mildt sagt.

Partileder og listetopp Frode Myrhol i FNB har en bakgrunn fra AUF.

Les også: FNB gjorde et brakvalg i innvandrerdominerte bydeler

annonse

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon