Politisk nestleder for Demokratene og ordførerkandidat i Kristiansand, Vidar Kleppe avlegger sin stemme på Møvik skole i Kristiansand. Han har grunn til å holde tomlene opp. Foto: Tor Erik Schr¿der / NTB scanpix
annonse
annonse

Demokratene gjorde et brakvalg i Kristiansand og fikk 13,5 prosent av stemmene. Nå vil frontfigur Vidar Kleppe overføre suksessen på landsbasis.

For to dager siden intervjuet Resett Vidar Kleppe hvor vi spurte om hvem Demokratene skulle samarbeide med fremover. Da svarte Kleppe:

– Vi skal ikke gå i SV- og FrP-fella. Vi stilte til valg og gjorde et kjempevalg. Velgerne har sagt nei til den politiske treenigheten som har vært mellom Høyre, Arbeiderpartiet og Kristelig folkeparti. De har overkjørt folket. De har ikke lyttet til folket i store saker som bompenger eller kunstsiloen. De bruker hundrevis av offentlige millioner kroner på en milliardærer som ikke betaler regningene sine selv, så har vi ikke nåla i veggen til opplagte oppgaver.

annonse

Les også: Vidar Kleppe stemples som høyreradikal nasjonalist etter brakvalg

Men nå har Kleppe tenkt videre. Til Nettavisen forteller han at suksessen i Kristiansand kan overføres til en nasjonal bevegelse, hvor de kombinerer krefter med andre partier.

– Vi må bygge langsiktig. Jeg ser for meg en sammenslutning av bompengepartiet, Pensjonistpartiet, Partiet de Kristne og Demokratene, sier han.

Demokratene ble stiftet i 2002, men har aldri fått noen valgt inn på Stortinget. Kleppe har i to perioder vært stortingsrepresentant for Frp (1989-1993 og 1997-2001), men ble ekskludert fra partiet i 2001 etter en konflikt med partileder Carl I. Hagen.

annonse

Skeptisk

Bjørn Revil, som er sentral i FNB Oslo, er skeptisk til å samarbeide med Demokratene.

– Det er viktig at FNB forblir blokkuavhengig. Jeg tror Demokratene er for langt ute på høyresiden til at et samarbeid bør være aktuelt, sier Revil til Nettavisen.

Partiet de Kristne

Partiet de Kristne (PDK) har ikke kommentert Kleppes utspill, men også de gjorde et godt lokalvalg i 2019.

annonse

– Dette er en stor inspirasjon. For nå har vi gjort vårt beste lokale valg noensinne. Det viser behovet for et tydelig borgerlig, konservativt parti, sa PDK-leder Erik Selle etter valget.

– Dette viser at PDK er en faktor. Det skal litt mer til enn dette for å bli en nasjonal utfordrer, men så lenge dette partiet styrker seg, kan det være verdt å følge partiets utvikling, kommenterte valgforsker Svein Erik Tuastad ved Universitetet i Stavanger til Vårt Land.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon