Sandnes ordfører Stanley Wirak (Ap). Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sandnes ordfører Stanley Wirak (Ap), er ikke som andre Ap ordførere. Han har samarbeidet med Frp i to perioder og roser samarbeidet idet han går løs på fire nye år.

annonse

– Det samarbeidet vi ser i Nord-Jæren, er nok en reaksjon på folks ønske om noe annet enn en Høyrestyrt region. Jeg vet ikke om det har smittet, men folk ser jo at det går an å samarbeide med Frp. Vi har ikke de store ideologiske kampene i kommunepolitikken. Vi gjør bare det som gagner folk flest, sier Wirak til Klassekampen.

Les også: Agder Frp brøt avtale med Ap om fylkesordføreren

Wirak, som er bompengemotstander, får også støtte fra FNB og Senterpartiet. De bryr seg altså ikke om advarselen fra Fagforbundets leder, Mette Nord, som for at halvt år siden kom med følgende advarsel:

«Vi har en klar beskjed til Senterpartiet: Dere må søke samarbeid med venstresiden i kommunene og fylkene, ikke gjøre hestehandler med Høyre og Frp i forbindelse med valget i høst.»

Ap orføreren er ikke enig.

– De politiske skillelinjene er ikke like tydelige i lokalpolitikken. Ikke engang om bosetting av flyktninger, mener Wirak.

– Folk ser at vi holder det vi lover, avslutter han.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.