Demokratenes leder, Vidar Kleppe, blir hetset på Twitter der folk prøver å sammenligne han med nazister. Foto: NTB scanpix.

Vidar Kleppe og Demokratene blir sammenlignet med nazister etter at de gjorde et kjempevalg i Kristiansand.

annonse

Med 13,5 prosent av stemmene gjorde Kristiansands befolkning det klart at de ønsket at Demokratene og Vidar Kleppe (55) skulle ha innflytelse i lokalpolitikken.

Men ikke alle har gratulert partiet med et godt valgresultat.

Allerede dagen etter valget gikk stortingsrepresentant Marian Hussein (SV) ut mot partiet på twitter. Der gjorde hun det klart at mediene i Norge bør omtalte Demokratene som et «høyreradikalt parti».

– Alle aviser som ikke skriver at demokratene er et nasjonalistisk høyreradikalt parti har feilet i å formidle. NRK Nyheter feilet i å formidle dette på morgenkvisten da de intervjuet Kleppe, skrev hun.

Knytter Kleppe til nazist

Men det er ikke bare politiske motstandere som har latt seg provosere over suksessen til Demokratene. På Twitter prøver advokat Brynjar Meling å grise til partiets navn.

– Norge har nasjonalforsamling. Kristiansand har nasjonalistforsamling. Det er to forskjellige ting, skriver han og viser til et VG-intervju med Kleppe.

I kommentarfeltet blir Kleppe sammenlignet med nynazist og terrorist Philip Manshaus.

– Og i min twitterfeed kommer de rett etter hverandre – som seg hør og bør, skriver Inge Olav Fure og legger ved bilde av Kleppe og Manshaus som viser nazihilsen.

Kleppe ble intervjuet av Resett tidligere denne uken og gjorde det klart at det ikke er galt i å bli kalt nasjonalist.

– Det er jo ikke noe galt i å bli kalt nasjonalist. Jeg er glad i landet mitt, så det bryr jeg meg ikke om. Det er forskrudde journalister og folk som vil prøve å demonisere andre, som bruker «nasjonalist» i negativ forstand. Det kjenner jeg meg ikke igjen i, men jeg bryr meg ikke om det, sa Kleppe.

Pepret med egg

Det er ikke første gang den 55 år gamle vestlendingen blir utsatt for hets og sjikane.

I 2005 ble en voldelig gjeng omtalt som «demonstranter» av den norske pressen da de angrep Kleppe på Egertorget i Oslo.

Demokratenes leder fikk mikrofonen sin knust og ble pepret med egg. Den voldelige gjengen som kastet egg var representanter fra SOS rasisme.

OSLO 20050822: Demonstranter fra SOS Rasisme kastet egg og knuste mikrofonen til formannen i Demokratene, Vidar Kleppe (til venstre), da han holdt valgmøte på Egertorget i Oslo på begynnelsen av 2000-tallet.
Foto: Tor Richardsen / SCANPIX .

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.