- Resett - https://resett.no -

Gresk politi slo til mot smuglerliga på flyplassen i Aten

Politiet i Hellas sier de har stanset en internasjonal smuglerliga og konfiskert hundrevis av forfalskede og stjålne pass på flyplassen i Aten.

En kvinne er pågrepet med 401 stjålne eller forfalskede pass og ID-kort, som hun ifølge politiet hadde smuglet til Hellas fra utlandet.

Det er ikke bekreftet hvilket land hun kom fra eller hvilken nasjonalitet hun har, men etter hva det tyske nyhetsbyrået DPA kjenner til, er hun rumensk statsborger. Hun skal ha reist til Aten fra Bucuresti.

annonse

Internasjonale smuglerligaer har i årevis solgt stjålne og forfalskede reisedokumenter til migranter som forsøker å ta seg fra Hellas til andre land i Europa. Blant kjøperne er syriske flyktninger som ønsker å søke asyl i vesteuropeiske land.

Smuglere tar opptil 6.000 euro, nesten 60.000 kroner, per person for dokumentene. Norske pass skal være blant de dyreste.

Nesten hver dag blir personer pågrepet på greske flyplasser idet de forsøker å ta seg til land i Vest-Europa.

annonse

De siste ukene har antall mennesker som har tatt seg fra Tyrkia og Hellas, økt kraftig. Torsdag opplyste den greske kystvakten at i alt 427 mennesker hadde ankommet de greske øyene med båt i løpet av 24 timer.

FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) sa tidligere i uka at antall ankomster til Hellas er det høyeste på tre år. Nesten 36.400 mennesker har kommet til landet fra begynnelsen av året til 8. september, hvorav 28.000 kom sjøveien over Egeerhavet.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474