- Resett - https://resett.no -

Israel anklages for planting av spionasjeutstyr ved Det hvite hus

Den amerikanske regjeringen har konkludert med at det trolig er Israel som står bak plasseringen av overvåkingsenheter for mobiltelefoner, som ble funnet i nærheten av Det hvite hus og andre sensitive steder rundt Washington DC, ifølge tre tidligere tjenestemenn med kjennskap om saken.

Men i motsetning til andre tilfeller av utenlandsk spionasje på amerikansk jord, har ikke amerikanske myndigheter irettesatt den israelske regjeringen, og tilfellet har ikke hatt noen konsekvenser for Israel, sa en av de tidligere tjenestemennene til Politico [1].

Spionasje utstyret som er brukt, er kjent som «Sting-Rays», og imiterer vanlig telefontårn for å lure mobiltelefoner til å oppgi lokasjoner og identitetsinformasjon.

annonse

Utstyret skal trolig ha blitt plassert med hensikt til å spionere på president Donald Trump og hans rådgivere. Men det er usikkert hva slags informasjon Israel skal ha anskaffet gjennom spionasjeprogrammet, ifølge en av tjenestemennene.

Les også: Sjef i Verdens meteorologiorganisasjon (WMO) advarer mot klimaekstremisme [2]

Basert på resultater fra etterforskningen gjort av FBI og andre etterretningstjenester, er man rimelig sikre på at utstyret ble satt opp av israelske agenter, ifølge tjenestemennene som tidligere har tjenestegjort i de høyeste posisjonene i amerikanske sikkerhetsmyndigheter.

annonse

Ifølge dem er denne typen etterforskninger gjort av FBI og dreier seg om å skaffe seg et bilde av «hvor delene til utstyret kommer fra, hvor gamle de er, hvem som kan ha hatt tilgang til slikt utstyr». I slike etterforskninger benytter FBI seg av flere divisjoner av USAs departement for innenriks sikkerhet (DHS).

– Det var ganske tydelig at israelerne var ansvarlige, sa en tidligere senior etterretningsoffiser.

Aviser anklagene

Talsmann for den israelske ambassaden i Washington DC, Elad Strohmayer, avviste anklagene om at Israel hadde plassert ut utstyret og la til:

– Disse påstandene er absolutt tull. Israel driver ikke spionasjeoperasjoner i USA, punktum.

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474