Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse
annonse

Kirkens Bymisjon og politikerne som bevilget penger til romleiren ved Tangenkaia i Drammen gir tiltaket de beste skussmål. Men  slumtilstander og uhygieniske forhold kan tyde på noe annet.

Leiren har fått nye toalettfasiliteter, søppelcontainer, strøm og «innlagt» vann, men det forhindrer alikevel ikke romfolket i å gjøre sitt fornødne rett utenfor toalettene, skriver Drammen live24.

– Jeg var en tur på havna med datteren min for å se på båtene som lå der. Jeg snudde meg rundt, og så en dame som kastet søppel i containeren, og tenkte at det var bra. Så ble jeg stående og se, og da går hun bak containeren, trekker ned buksa og setter seg ned. Jeg tenkte at dette var da veldig merkelig når toalettet står rett ved siden av. Det virker ikke som hun brydde seg om at det stod folk ikke langt unna, forteller en kvinne som ønsker å være anonym.

annonse

Les også: Politiet i Agder forsvarer rapport om kriminalitet blant romfolk

Richard Søderholm i Kirkens Bymisjon forteller at søppelcontainerne blir brukt, men at romfolket lever en dag av gangen og ikke tenker over konsekvenser eller at folk følger med dem.

– Romfolket lever 100% i nuet. Det som virker fornuftig i det ene sekundet er det man gjør, uten å tenke over konsekvensene. De lever fra hånd til munn og her og nå, sier Søderholm.

Frp kraftig imot

annonse

Ulf Erik Knudsen (Frp) reagerer kraftig på dette.

– I Drammen risikerer norske borgere bot om de tar seg en kald pils på torget eller bystranda en varm sommerdag, mens tilreisende tiggere kan bo, drikke, spise, grise og forsøple uten konsekvenser. Dette må det bli en slutt på, sier Knudsen

– Drammen kommune «legger til rette» for utenlandske tiggergrupperinger hvor de regelrett får en belønning for å ha ulovlig opphold i landet, og det på skattebetalernes regning, avslutter Knudsen.

Det var Krf ved Odd Gusrud og Billy Taranger som lanserte forslaget som nå er blitt satt ut i livet etter å ha fått bred tilslutning i bystyret, med unntak av Frp. 500.000 kroner er foreløpig bevilget til det midlertidige tiltaket.

https://youtu.be/_0oMcDffK8c

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon