Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

MDG-politikeren Lan Marie Berg fikk flengende kritikk da hun i seierstalen etter valget sa at hun elsket bomringen. Selv er hun overrasket over reaksjonen.

– Jeg er litt overrasket over at noen reagerer så sterkt nå, når vi i MDG i hele valgkampen har sagt at vi elsker bomringen fordi den gjør byene våre bedre å bo i, sier hun til Dagbladet.

Hun sier at utspillet ikke var av forakt eller manglende forståelse for dem som må betale i ringen, men av kjærlighet til en tryggere klode, til folk med månedskort, syklister, barn, eldre og syke.

annonse

– Ja, kanskje det er rart å si at man elsker et virkemiddel. Men for oss som elsker tanken på en grønnere, mer rettferdig og tryggere by, så er faktisk bomringen et av våre aller viktigste virkemidler, sier Berg.

Berg har de siste dagene blitt utsatt for grov netthets og trusler for seierstalen. Men politikeren angrer ikke på det hun sa.

– Skal vi lykkes med målet om å bli verdens første utslippsfrie storby innen 2030, trenger vi enda flere som elsker bomringen, sier hun.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon