President Vladimir Putin. Foto: Aleksej Nikolskij / Kreml via AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Russland bekrefter at president Vladimir Putin deltar på et møte med Iran og Tyrkia i Ankara mandag om Syria-konflikten.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og Irans president Hassan Rouhani deltar også i møtet, som blant annet skal handle om Idlib-provinsen i Syria.

Provinsen som grenser til Tyrkia, har til nå i stor grad vært kontrollert av den ytterliggående islamistgruppa Hayat Tahrir al-Sham (HTS), som har nære bånd til al-Qaida.

annonse

Tyrkia, som støtter flere av opprørsgruppene i provinsen, har forsøkt å hindre en offensiv fra syriske regimestyrker i den nordvestlige Syria som de mener kan forverre den humanitære krisen nær grensen til landet.

Idlib-provinsen skulle vært beskyttet av en avtale om en buffersone som ble signert av Russland og Tyrkia i fjor, men opprørerne har siden april vært utsatt for intens syrisk bombing.

Mens Russland støtter Assad-regimets offensiv, er Tyrkia opptatt av å hindre en større syrisk offensiv inn i Idlib, der Tyrkia har tolv observasjonsstillinger og hvor det er tyrkisk-støttede opprørere, i tillegg til islamistiske Hayat Tahrir al-Sham.

Det forrige toppmøtet mellom de tre lederne var i februar, og møtet i september blir det femte siden november 2017.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon