Senterpartiet ble den suverene valgvinneren i Steigen i Nordland. Men ordførerposten må de nå se langt etter. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Senterpartiet fikk over 40 prosent av stemmene i Steigen i Nordland. Men det er SV som kan smykke seg med ordførerkjedet de neste fire årene.

Sp gjorde sitt beste valg i kommunen noensinne etter å ha hatt ordføreren i tolv år. Likevel glapp makten, skriver NRK.

Grunnen er et valgteknisk samarbeid mellom de fem partiene SV, Ap, Venstre, Høyre, og Frp. Onsdag kveld undertegnet de en avtale som støtter SVs Aase Refsnes som ordfører i Steigen de neste fire årene.

annonse

SV fikk 16,4 prosent av stemmene i Steigen, mens Arbeiderpartiet fikk 17,3. Sp gikk på sin side fram med drøyt 13 prosentpoeng til 40,8 prosent, viser valgresultatet.

– Jeg har stor respekt for valgresultatet og det mandatet Sp fikk. Jeg forstår selvsagt at de kan bli skuffet av dette, men håper virkelig at vi kan finne sammen i viktige politiske saker, sier Refsnes til NRK.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon