Aps Roger Valhammer måtte fredag konstatere at Senterpartiet trekker seg fra videre byrådsforhandlinger i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
annonse
annonse

Strid om videre utbygging av Bybanen i Bergen førte fredag til at Senterpartiet brøt forhandlingene med Arbeiderpartiet.

– Vi er enige om at de som ønsker å sitte i byrådet, er MDG, SV, KrF, Venstre og Ap. Vi går videre mandag, sier Arbeiderpartiets Roger Valhammer til Bergensavisen fredag ettermiddag.

Han utelukker dermed også Rødt fra samarbeidet.

annonse

Beskjeden fra Sp var enkel: Partiet kan ikke sitte i et byråd som vil legge Bybanen langs Bryggen i sentrum av Bergen. Partiets Ove Sverre Bjørdal varsler at partiet kan gjenoppta forhandlingene hvis det kommer en skisse til å legge Bybanen i tunnel i stedet.

Ifølge NRK åpner Bjørdal og Sp nå for å snakke med Høyre, Folkeaksjonen nei til mer bompenger og Fremskrittspartiet om et byrådssamarbeid på den siden.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon