Leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes, sier det ikke er aktuelt å avlyse nedskaleringen av melkeproduksjonen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Til tross for at nedskaleringen av melkeproduksjonen, som er ventet å koste milliardbeløp, vil ikke bondetopper avlyse nedskaleringen.

Leder Lars Petter Bartnes i Norges Bondelag sier det ikke er aktuelt, skriver Nationen. Han påpeker at det ble gjennomført grundige prosesser før avgjørelsen om å bygge i Irland for Tines del.

Oppdraget om å skalere ned melkeproduksjonen er nedfelt i jordbruksavtalen. Nedskaleringen skal vi gjennomføre som planlagt, men vi er sterkt bekymret for følgene, sier han.

annonse

Også leder Kjersti Hoff i Norsk Bonde- og Småbrukarlag sier at debatten om å videreføre eksporten ikke har endret den planlagte nedskaleringen.

Tine opplyste til Nationen at osteeksporten gikk med 200 millioner kroner i tap i 2018. I tillegg fikk selskapet rundt 50 millioner kroner i eksportstøtte. I årene før dette var Tines eget tap lavere, mens eksportstøtten var høyere.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon