Torgeir Anda går ut mot stemmene i Venstre som vil ha en lederdiskusjon i partiet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse

Fylkesleder Torgeir Anda i Trøndelag Venstre tar et oppgjør med stemmene i partiet som ønsker en diskusjon om Trine Skei Grandes lederskap.

– Det er rart hvor mange lettvektere som plutselig er blitt tungvektere i Venstre. Og hvor mange usentrale som blir fremstilt som sentrale i partiet, sier han til Adresseavisen.

Debatten om partiledelsen bør skiftes ut har blusset opp i lys av det skuffende valgresultatet på 3,9 prosent. Flere Venstre-politikere har allerede flagget offentlig at de ønsker en diskusjon om partiledelsen.

annonse

Fylkeslederne i Agder og Oppland Venstre har kommet med forslag til endringer i partiets ledelse. Også Unge Venstre-leder Sondre Hansmark har bedt om en ny diskusjon. I tillegg har andre kjente partinavn som Iver Norseth, Ingunn Eiken og Østein Senum tatt bladet fra munnen.

– I alle organisasjoner er det mulig å finne noen som mener ledelsen må gå. I NRK, Adresseavisen – og nå i Venstre. Jeg tror den såkalte lederdiskusjonen i Venstre gir seg om litt, når mediene mister interessen, spår Anda.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.