Illustrasjonsfoto: Carina Johansen / Ntb Scanpix
Illustrasjonsfoto: Carina Johansen / Ntb Scanpix
annonse
annonse

Et lite tilbakeblikk på vår nære historie med religionsdialog.

Det var i 2007 at norske prester inviterte imamer i Oslo til fotballkamp.

– Vi vil vise at tilhørighet til ulike kulturer og religioner ikke behøver å stå i veien for fellesskap, lek og moro, sier Den norske kirkes nasjonale dialogrådgiver Hans Erik Raustøl.

Han kunne annnonsere at begge sider skulle spille for å vinne og at imamlaget skulle ledes av daværende leder av Islamsk Råd, Senaid Kobilica, mens prestelaget skulle ledes av prost Trond Bakkevig.

annonse

Men det viste seg raskt at ikke alt var idyllisk. Imamene hadde nemlig vært skeptiske til å ha kvinnelige motspillere. De kvinnelige prestene på kirkelaget hadde fått beskjed om å ta på seg lange bukser og trøyer, for ikke å vekke noen lyster eller andre uheldige følelser hos de muslimske motspillerne.

Mannen som vil reformere islam: Møt Mohamad Tawhidi

Ikke nok

annonse

Men det var ikke nok. Imamene stilte til slutt som betingelse at de kun skulle ha mannlige motspillere. Risikoen var nemlig til stede for fysisk kontakt mellom de to kjønn, noe man ikke kunne ha noe av.

Mellomkirkelig Råd bøyde seg først for imamenes krav, selv om det kom protester. Det ble stilt spørsmål om hvor langt likestillingen egentlig hadde kommet i kirken, når man godtok kvinnediskriminering.

Til slutt ombestemte Mellomkirkelig Råd seg.

– Vi ser nå at det blir galt å stille med et prestelag uten kvinner fordi dette blir tolket som et kjønnspolitisk signal. Derfor velger vi å avlyse fotballkampen, sa generalsekretær Olav Fykse Tveit i Mellomkirkelig råd for Den norske kirke.

Og dermed ble det aldri noen fotballkamp.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon