Nestleder Ola Borten Moe (Sp). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Ola Borten Moe (Sp). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Sps nestleder Ola Borten Moe, varsler nå at Senterpartiet akter å bli Norges ledende industriparti i tillegg til å være det tydeligste opposisjonspartiet til regjeringen når det gjelder sentralisering.

– Det næringspolitiske ordskiftet handler nå om å forby og stenge næringer. Regjeringen startet med pelsdyrnæringen. Nå tegner det seg et bilde der også andre næringer vil bli angrepet, sier Borten Moe til Klassekampen.

Borten Moe som har en bakgrunn som olje- og energiminister i den rødgrønne regjeringen, jobber nå i oljeselskapet Okea. Han er en stor tilhenger av norsk olje- og gassindustri, og nøler ikke med å forsvare næringen mot alle angrep.

annonse

Les også: Det er åpenbart at sterke krefter i Senterpartiet gjerne vil samarbeide med høyresiden

– Men dette gjelder også vind, mineral, skog, landbruk, og oppdrett. De fleste naturbaserte næringer opplever at de er under angrep. Sjarkfiskeren er nesten den eneste som går fri, enn så lenge. Jeg mener Sp må sørge for at disse næringene, som har gitt Norge store verdier, opprettholdes.

Liker ikke vindkraft

annonse

Men vindkraft er han ikke like stor tilhenger av.

– Jeg har sagt at det ikke bør gi nye konsesjoner. Vi har nok strøm i Norge. Med mindre målet er å eksportere kraft, er det ikke noen grunn til å gi nye konsesjoner, sier han.

Stikk til Stordalen

Borten Moe ønsker også at SP skal bli tydeligere på klimapolitikk, men vil at den skal være realistisk. Han klarer ikke å la være å sende et lite spark til Gunnhild Stordalen. Okea, oljeselskapet Moe var med på å starte og fremdeles jobber i, Okea, oljeselskapet Moe var med på å starte og fremdeles jobber i, arbeider nå med å få lagt en strømkabel ut til selskapets plattform Draugen utenfor Kristiansund.

– Lykkes vi, vil det kunne redusere utslipp med 200.000 tonn. Det tilsvarer utslipp fra 70.000 biler. Det skjer ikke ved subsidier eller særregler, men fordi vi tror dette er framtida og vil lønne seg på sikt. Det gir ikke den samme følelsen av å redde verden som det gjør å sykle til jobben eller kun spise 23 gram kjøtt om dagen, som Gunnhild Stordalen tar til orde for mens hun flyr verden rundt i privatfly. Men det virker, avslutter Borten Moe.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon