Arkivfoto fra 1989 av pater Arthur Perrault i Albuquerque, New Mexico. Den tidligere presten rømte fra USA i 1992 mens han var under etterforskning for seksuelle overgrep mot barn. Fredag ble han dømt til 30 års fengsel for overgrep mot korgutt. Foto: The Albuquerque Journal / AP/NTB scanpix
annonse
annonse

En 81 år gammel tidligere prest er dømt til fengsel i 30 år etter å ha blitt funnet skyldig i seksuelle overgrep mot en korgutt i New Mexico på 1990-tallet.

Den tidligere katolske presten Arthur Perrault rømte fra USA da han ble etterforsket for seksuelle overgrep på 1990-tallet. I 2017 ble han utlevert fra Marokko for å kunne iretteføres i New Mexico. Perrault var prest i Albuquerque og ved luftforsvarsbasen i byen da han skal ha begått de påtalte overgrepene inne på militærbasen.

Juryen fant den tidligere presten skyldig å begått overgrep mot en korgutt. Perrault nektet skyld etter tiltalen under saken, men ble dømt til fengsel til 30 års fengselsstraff. Forsvarerne hans uttalte fredag at de vil vurdere å anke dommen.

annonse

I april ble den tidligere presten også dømt for seks tilfeller av grovt seksuelt misbruk og ett tilfelle av seksuelt omgang med et barn under 12 år. I et rettsdokument skriver påtalemyndigheten at de bare har tiltalt den tidligere presten for en liten del av de forholdene som er registrert på ham, og at antallet ofre er langt flere.

Under den siste rettssaken vitnet flere andre som hadde vært utsatt for prestens overgrep i sin ungdom. Dommer Martha Vazquez sa i rettene at saken var den verste overgrepssaken hun hadde håndtert på 26 år.

Santa Fe erkebispedømme er konkurstruet etter avdekkingen av mer enn 70 klerikale som er beskyldt for å begått overgrep mot barn i New Mexico. Perrault ble overført til delstaten på 1960-tallet fra Connecticut til et senter som skulle ta hånd om prester som var beskyldt for misbruk. Han rømte fra USA i 1992 da påtalemyndigheten etterforsket ham for misbruk av sju barn.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon