Saida Begum ble ikke ordfører. Nå gir hun deler av skylden til Listhaug. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Oslo Høyres ordførerkandidat Saida Begum (32) mener en uanstendig Sylvi Listhaug ødela valgkampen for Høyre. Nå håper Begum at MDG skifter side.

Både Høyre og FrP gjorde et dårlig valg i Oslo med henholdsvis 25,4 og 5,3 prosent. Begum sier i et intervju med Nettavisen at Høyre kan vurdere andre koalisjoner for å oppnå makt i hovedstaden. Da må MDG bytte side:

– Hvis man ser på programmet til MDG så ser man at vi har ganske mange ting til felles på andre områder også, som på skole der de også vil ha fritt skolevalg. De er slik jeg oppfatter det, ikke like rigide på å låse private ute fra velferdssektoren som det både Rødt, SV og Arbeiderpartiet har blitt, sier hun.

annonse

Uanstendig språk

Begum legger noe av skylda for resultatet på nettopp Frp. Hun mener det handler mer om verdier og retorikk enn bompenger:

– Når jeg har møtt folk i Oslo, så har jeg fått klare tilbakemeldinger på at folk synes at noen av politikerne i Frp nasjonalt, har et uanstendig språk og bildebruk. Spesielt når Sylvi Listhaug for eksempel la ut et bilde av båtimigrantene rett i etterkant av angrepet på moskeen i Bærum. Det er så usmakelig, jeg blir jo fysisk uvel av sånn type politisk retorikk, og jeg skjønner at folk reagerer på det.

annonse

Les også: Siv Jensen og Sylvi Listhaug ut mot krenkelseshysteriet: – Vi har uthult ytringsfriheten

– Folk i Oslo er rause og inkluderende, og det kolliderer verdimessig med noen av de utspillene som kom på tampen av valgkampen, sier Begum. Hun mener nasjonale solospillere har ødelagt for de borgerlige partiene i Oslo, og savnet mer debatt om Oslo-skolen.

Saida Begum sier også at hun var i tvil om å si ja til å være ordførerkandidat, på grunn av hennes alder, kjønn og bakgrunn:

– Jeg var rett og slett litt redd for den responsen jeg skulle bli møtt med. Oslo har jo ikke hatt noen så unge ordførere før. Så er jeg kvinne, og relativt ukjent for de fleste og har en bonuskultur som kanskje også kan være en faktor for noen.

Saida Begum er født i Norge. Hun har pakistanske foreldre og åtte søsken. Hun er utdannet jurist og har jobbet som advokatfullmektig.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon