Politisk nestleder for Demokratene og ordførerkandidat i Kristiansand, Vidar Kleppe avlegger sin stemme på Møvik skole i Kristiansand under mandagens komunestyre- og fylkestingsvalg. Foto: Tor Erik Schr¿der / NTB scanpix
annonse

Stormberg-gründer Steinar J. Olsen kommer med et varsku og mener at kommunevalgresultatet i Kristiansand er en protestreaksjon. 

Vidar Kleppe og partiet Demokratene opplevde et valgskred i Kristiansand. Demokratene får ti av 71 representanter i kommunestyret.

Les også: Vidar Kleppe stemples som høyreradikal nasjonalist etter brakvalg

annonse

Kristiansand må leve med Vidar Kleppe og hans ni kolleger i kommunestyret de neste fire årene. Det kan bli en krevende øvelse. Hvis valgkampen er et signal om hva vi har i vente, er jeg redd for at forutsigbarhet, ærlighet og redelighet kan bli mangelvare der Demokratene ferdes skriver Olsen i et debattinnlegg i VG.

Redd for smitteeffekten

Det som har skjedd i Kristiansand kan spre seg på et nasjonalt plan.

Derfor er min oppfordring: Lær av Kristiansand og det som har skjedd her. Én by der et ytterliggående nasjonalistisk parti er det tredje største, er nok. Eller for å være dønn ærlig: Det er faktisk én by for mye konkluderer Olsen.

Les også: Vidar Kleppe: – Det er ikke noe galt i å bli kalt nasjonalist

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon