Abid Raja (V) får støtte av partileder Trine Skei Grande. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
annonse
annonse

Venstre-leder Trine Skei Grande slår fast at Abid Raja uttaler seg på vegne av Venstre når han anklager regjeringskollega Frp og Siv Jensen for å spre «brun propaganda» og fremme rasisme, skriver NRK.

Abid Raja gikk knallhardt ut mot regjeringspartneren Fremskrittspartiet og sa blant annet:

– Vi skal si klart og tydelig fra hver gang Siv Jensen eller Sylvi Listhaug kommer med brun propaganda. Da skal ikke lenger Venstre tie. Å tie er å akseptere. Og jeg nekter i fortsettelsen å akseptere det.

annonse

Raja har utdypet på sin Facebook-side:

Les også: Abid Raja gir Trine Skei Grande et dødskyss

annonse

Utspillet til Raja fikk Per-Willy Amundsen til å reagere.

– Grensen er nådd. Denne elendigheten av et såkalt parti kan vi ikke dele regjering med, skrev Amundsen Facebook.

Les også: Per-Willy Amundsen forlanger en unnskyldning: – Grensen er nådd! Nå er jeg lei!

Ifølge Grande er en beklagelse utelukket:

– Venstre har ingenting å beklage når Frp begår slike retoriske overtramp. Det er ikke i tråd med regjeringens politikk. Jeg har kalt denne type retorikk fra Frp for et soleklart overtramp, sier hun og viser til Siv Jensens utspill om «snikislamisering» i valgkampen.

– Vi bruker aldri ordet «snikislamisering». Statsministeren har vært klokkeklar på det, og jeg har vært klokkeklar på at dette ikke er regjeringens politikk. Muslimhat er et stort problem. Derfor har regjeringen, som jo Frp også er en del av, bestemt at vi skal ha en handlingsplan mot muslimhat.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon