Rashida Tlaib, Alexandria Ocasio-Cortez, Ayanna Pressley, og Ilhan Omar diskuterer på NAACP-konferansen. Zach Gibson/Getty Images/AFP
annonse
annonse

Den venstreradikale demokratiske kongresskvinnen Alexandria Ocasio-Cortez hevder at Miami kan forsvinne «om noen år» på grunn av klimaendringer.

Hun kom med kommentarene under en konferanse på onsdag, organisert av «Nasjonalforbundet for de fargedes interesser» (NAAACP) − en politisk interesseorganisasjon.

Tilstede på diskusjonen var Ocasio-Cortez’ politisk allierte innad i Det demokratiske partiet – de mørke progressive kongresskvinnene Rashida Tlaib, Ayanna Pressley og Ilhan Omar.

annonse

«Den grønne nye avtalen»

Ocasio-Cortez argumenterte for «Den grønne nye avtalen», et radikalt miljøpolitisk program som sikter på å drastisk senke USAs CO2-avtrykk og gjøre landets økonomi mye grønnere. Hun gikk til frontalangrep på hennes kritikere som mener at planene «ikke er realistiske».

Les også: Ocasio-Cortez våkner ofte midt på natten i frykt for klimaendringer

– Det som ikke er realistisk er å ikke handle for å løse krisen – ikke finne en løsning som er i samme omfang som krisen selv, sa hun.

Slutten av Miami

Under arrangementet hevdet Ocasio-Cortez også at storbyen Miami i Florida kan forsvinne om noen år med mindre det blir tatt dramatiske politiske grep.

– Det som ikke er realistisk, er at Miami ikke eksisterer om noen få år. Så vi må være realistiske om problemet, sa hun.

Slutten av verden

Ocasio-Cortez har tidligere sagt at verden nærmer seg slutten hvis ikke USA handler for å stoppe klimaendringene.

annonse

– Verden kommer til sin ende om 12 år hvis vi ikke tar klimatruslene på alvor, sa hun i januar.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon