Rashida Tlaib, Alexandria Ocasio-Cortez, Ayanna Pressley, og Ilhan Omar diskuterer på NAACP-konferansen. Zach Gibson/Getty Images/AFP

Den venstreradikale demokratiske kongresskvinnen Alexandria Ocasio-Cortez hevder at Miami kan forsvinne «om noen år» på grunn av klimaendringer.

annonse

Hun kom med kommentarene under en konferanse på onsdag, organisert av «Nasjonalforbundet for de fargedes interesser» (NAAACP) − en politisk interesseorganisasjon.

Tilstede på diskusjonen var Ocasio-Cortez’ politisk allierte innad i Det demokratiske partiet – de mørke progressive kongresskvinnene Rashida Tlaib, Ayanna Pressley og Ilhan Omar.

«Den grønne nye avtalen»

Ocasio-Cortez argumenterte for «Den grønne nye avtalen», et radikalt miljøpolitisk program som sikter på å drastisk senke USAs CO2-avtrykk og gjøre landets økonomi mye grønnere. Hun gikk til frontalangrep på hennes kritikere som mener at planene «ikke er realistiske».

Les også: Ocasio-Cortez våkner ofte midt på natten i frykt for klimaendringer

– Det som ikke er realistisk er å ikke handle for å løse krisen – ikke finne en løsning som er i samme omfang som krisen selv, sa hun.

Slutten av Miami

Under arrangementet hevdet Ocasio-Cortez også at storbyen Miami i Florida kan forsvinne om noen år med mindre det blir tatt dramatiske politiske grep.

– Det som ikke er realistisk, er at Miami ikke eksisterer om noen få år. Så vi må være realistiske om problemet, sa hun.

Slutten av verden

Ocasio-Cortez har tidligere sagt at verden nærmer seg slutten hvis ikke USA handler for å stoppe klimaendringene.

– Verden kommer til sin ende om 12 år hvis vi ikke tar klimatruslene på alvor, sa hun i januar.

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.