Miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg sier at et argument for økningen er at byrådet ikke har fått gjennomslag for å øke bomtakstene så mye som de ønsker. Foto: NTB Scanpix
Lan Marie Berg fra MDG. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Lindetrærne i Thorvald Meyers gate, fra Nybrua til Olaf Ryes plass, er historie. Årringene på stubbene viser at trærne ble 20-30 år gamle, skriver Vårt Oslo.

Lindetrærne som ble felt, er markert som bevaringsverdige. Dette betyr at det ikke er tillatt å fjerne dem uten «dokumentert sykdom eller vesentlig skade på trærne». Tom Ole Bergerud reagerer:

– Jeg forstår at dårlige trær må felles, men alle disse trærne ble ikke dårlige på én gang. Stubbene som står igjen ser for det meste fine ut. Hvis det var slik at trærne kom opp i strømledninger, så vil jo nye trær også gjøre det.

annonse

Tidligere i september skrev Resett om kraftige reaksjoner etter at alle trærne i Olav Vs gate ble hugget ned. En av reaksjonene var:

– Alle trærne i Olav 5.s gate er hugget. Hvem er ansvarlig? Dette er en tragedie! Det er virkelig til å gråte over!

Les også: Oslofolk opprørte over trehugging

annonse

Erstattes med kirsebærtrær

Bymiljøetaten har søkt om dispensasjon fra reguleringsbestemmelsene og vil sette opp kirsebærtrær i stedet:

– Trærne som ble felt, skal erstattes av nye trær våren og høsten 2020. Vi skal plante kirsebærtrær som har en vakker rosa blomstring om våren. Det er ikke planlagt at flere trær skal felles nå, skriver Hilde Elisabeth Håve i bymiljøetaten.

Lan Marie Berg fra Miljøpartiet De Grønne (MDG) er byråd for miljø og samferdsel i Oslo.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon