Stormberg-gründer Steinar J. Olsen. Foto: Jan Rune Eide / NTB scanpix
annonse
annonse

Stormberg gjør seg ingen tjeneste ved å unnlate å svare på det minste spørsmål. Dette ser ikke pent ut, Steinar Olsen.

Angrep er det beste forsvar, er det mange som mener, deriblant ledelsen i Stormberg. I stedet for å besvare spørsmål fra Resett og andre, refererer de til spørsmålene som «personangrep», og angriper spørsmålsstillerne.

Dette ser ikke bra ut, og forsterker bare mistenksomheten blant folk. Dette dreier seg om helt konkrete forhold som utløser noen spørsmål det ville være i Stormbergs interesse å besvare, dersom anklagene mot dem var grunnløse.

annonse

Les også: Forretningsmenn krangler så busta fyker i sosiale medier: – Jeg er en kakerlakk han aldri blir kvitt

Ansvar

Det er helt legitimt og riktig at vanlige folk holder næringslivsledere ansvarlige. Man må forvente transparens og redelighet. Sier man at man donerer én prosent av sin omsetning til veldedige formål, så bør man faktisk gjøre det, og kunne vise til at dette er blitt gjort. Man bør kunne svare på enkle spørsmål om hvordan man beregner donasjoner med klær, og hva slags klær som er donert.

Det er tross alt kundene som sørger for at Steinar Olsen er stinn av cash.

annonse

Man bør kunne møte historier om et dårlig arbeidsmiljø med bevis på noe annet. Om Tom Ågedal, som stod frem og fortalte om dårlige arbeidsforhold i Stormberg, lyver, og ikke har vært ansatt i Stormberg i det hele tatt, bør det ha vært lett å bevise. Så lenge man kan gå ut ifra at han har vært ansatt, gir det hans historie en viss troverdighet, i og med at han ikke er den eneste som har kommet med disse påstandene. 

At Stormberg og Steinar Olsen systematisk sverter og snakker stygt om personer som ikke har gjort annet enn å stille noen spørsmål, er ganske påfallende, og bidrar til å forsterke mistanken mot dem. Det blir ekstra underlig når man angriper Resett for å stille noen spørsmål, og i tillegg fremviser en totalt feilaktig forståelse for det som står i Vær Varsom-plakaten. 

Forbehold

Resett har tatt forbehold i saken, vi har ikke påstått noe, og vi har ikke publisert en eneste sak der vi eksplisitt skriver at Steinar Olsen er skyldig i noe. Vi har derimot rapportert om en feide der tre forretningsmenn har vært innblandet, og der det er fremmet alvorlige anklager mot Stormberg og Olsen. Noe av dette har vært helt legitime, konkrete spørsmål det har vært i allmenhetens interesse å få svar på, og derfor har vi selvsagt også reist disse spørsmålene selv.

Stormberg bør kjenne sitt ansvar. De tjener gode penger på folks naivitet og velvilje. Da må man svare for seg, når noen forhold peker i retning av at man ikke er redelig.

annonse

Har man dessuten dummet seg ut, så er det faktisk best å legge seg flat og be om tilgivelse. Det står det en viss respekt av å kunne gjøre.

I stedet angriper de Resett og andre som stiller spørsmål. Det er feigt. Det bidrar dessuten bare til å svekke Stormbergs troverdighet. Og Steinar Olsens uskyld virker mer usannsynlig.

Noe er ikke som det skal hos Stormberg.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon