NRK-progrmleder Pernille Sørensen gjør narr av nordmenn som er glad i landet sitt. Foto: Skjermbilde NRK TV/Scanpix
annonse
annonse

NRK-programmet Nytt på Nytt får (humoristiske) naziassosiasjoner av etter at Kristiansands befolkning ga 13,5 prosent av stemmene til Vidar Kleppe og Demokratene.  

Etter at det nasjonalkonservative politiske partiet Demokratene gjorde et brakvalg i Kristiansand, har de blitt møtt med hets fra etablerte politikere og samfunnsdebattanter.

Advokat Brynjar Meling har startet sin egen svertekampanje mot partiet på twitter, mens stortingsrepresentant Marian Hussein (SV) har krevd at mediene omtaler Demokratene som et «høyreradikalt parti».

annonse

– Nazimarsjer

I NRK-programmet Nytt på Nytt ble lokalvalget et tema og Demokratene ble sammenlignet med nazister.

– Demokratene høres ganske hyggelig ut, men det er jo kjent for å være et litt nasjonalistisk parti da, sa programleder Bård Turfte Johansen før han ga ordet til Johan Golden.

– Demokratene har sagt nei til det meste, utenom nazimarsjer i byen, svarte Golden.

annonse

Les også: Demokratene gjorde et brakvalg, nå har svertekampanjen startet på sosiale medier

– Glad i landet mitt

Men nazistemplingen stoppet ikke der. NRK-programleder Pernille Sørensen langet ut mot Kristiansands befolkning, som hun anklager for å være rasister for å ha stemt på Demokratene.

– Vi kan jo håpe nå at alle nasjonalistene flytter til Kristiansand. Så kan Stavanger være oljebyen og Kristiansand være rasismehovedstaden, sa Sørensen til latter fra publikum.

annonse

Demokratenes partileder Vidar Kleppe ble intervjuet av Resett tidligere denne uken der han kritiserte de som forsøkte å assosiere nasjonalist til noe negativt.

– Det er jo ikke noe galt i å bli kalt nasjonalist. Jeg er glad i landet mitt, så det bryr jeg meg ikke om. Det er forskrudde journalister og folk som vil prøve å demonisere andre, som bruker «nasjonalist» i negativ forstand. Det kjenner jeg meg ikke igjen i, men jeg bryr meg ikke om det, sa Kleppe.

Vedlagt følger skjermbilder fra Nytt på nytt:

 

Nytt på Nytt er et humorprogram.

Ifølge Store Norske Leksikon betyr humor betyr «evne til å oppfatte det morsomme i en situasjon eller sans for det komiske.»

Her er videoklippet om Demokratene fra Nytt på nytt:

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon