RMigranter på Ocean Viking ventet lørdag på å få forlate skipet og bli fraktet til land på Lampedusa. Foto: Renata Brito / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Det norske redningsskipet Ocean Viking forbereder seg på nye redningsoppdrag etter at 82 migranter fikk gå i land i Italia.

– Ocean Viking tar sikte på å gjenoppta sitt søk- og redningsoppdrag i den sentrale delen av Middelhavet. For folk fortsetter å dø i disse farvannene hvor det ikke finnes noen redningsskip i øyeblikket, sier Nicola Stalla, søk- og redningskoordinator på det norske skipet.

Ocean Viking seiler under norsk flagg og driftes av organisasjonene Leger Uten Grenser (MSF) og SOS Méditerranée.

annonse

Mannskapet på skipet fikk lørdag tillatelse til å sette i land 82 mennesker på den italienske øya Lampedusa. Omtrent halvparten av disse hadde søndag morgen blitt satt i land med båter som tilhører den italienske kystvakten, ifølge nyhetsbyrået ANSA.

Fem europeiske land er enige om å ta imot migrantene fra Ocean Viking. Ifølge ANSA skal 24 personer få sine saker behandlet i Italia. Tyskland og Frankrike tar også imot 24 personer hver, åtte vil reise til Portugal, mens Luxembourg tar imot to.

Italias tidligere innenriksminister Matteo Salvini nektet lenge Ocean Viking og andre redningsskip å anløpe italienske havner. Landet fikk imidlertid ny regjering i forrige uke, og det er ikke lenger Salvini fra ytre høyre-partiet Ligaen som styrer innenriksdepartementet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon